ביטול חוזה שכירות

  • ביטול חוזה שכירות
    יעקב | 25/06/2017 14:57

    שלום רב.
    רציתי לשאול שאלה בנוגע לשכירות
    בחוזה השכירות ישנו סעיף המתייחס לביטול החוזה עפ"י הכלל הבא:
    שני הצדדים (שוכר - משכיר) רשאים להודיע על סיום/ביטול החוזה בהתראה של 60 ללא תנאי.
    האם סעיף הפינוי חוקי במידה וניתנה התראה של 65 ימים על פינוי ? ומה קורה במידה והדייר מסרב להתפנות?

    חשוב לציין כי זוהי אינה שנת החוזה הראשונה אלא השנה השניה (שנת אופציה)

    • ביטול חוזה שכירות
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 25/06/2017 15:10

      שלום יעקב,

      קשה להשיב לשאלתך בלי להכיר את כל הוראות החוזה.

      לטעמי, הניסוח הנ"ל משמעותו התראה בת 60 יום לפחות. התראה ארוכה יותר, לא תפגע בתוקפה המחייב של ההתראה ( להבדיל מהתראה בת 55 ימים - שלא תהיה תקפה).

      ככל שהשוכר יסרב להתפנות בניגוד להוראות הסכם השכירות - ניתן להגיש כנגדו תביעת פינוי וכן לתבוע פיצויים בגין הנזקים שיגרמו למשכיר ולהפעיל את הסנקציות הקבועות בחוזה, ככל שנקבעו.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com