עניתי לך בפורום תאונות דרכים

  • מה החוק קובע לגבי תאונת שרשרת
    שרון | 21/06/2017 15:31

    נסעתי בתוך "פקק" בקצב איטי.  בשלב מסויים נרדמתי. ופגעתי  במכונית לפני והיא פגעה במכונית שלפניה.

    אין לי ביטוח צד ג'.

    מישהו טען  שאני מחוייב לשלם על נזקי המכונית שפגעתי בה בלבד. המכונית שלפני מאחר ופגעה עקב "אי שמירת מרחק" במכונית שלפניה - הביטוח שלה צריך לדאוג למכונית השלישית.

    האם כך הדבר? הרי כולם מזדחלים בפקק ואין פה עניין של שמירת מרחק.האם אני אחראי לתיקון שני הרכבים הנפגעים?

    תודה. ׁ(פורסם קודם בפורום תאונות דרכים, הומלץ ע"י מנהלת הפורום לשאול פה)

    • עניתי לך בפורום תאונות דרכים
      חיים | 21/06/2017 20:00

      הגורם לתאוניה, שזה אתה, אחראי לפצות את כל הנזקים לכל הרכבים בגלל שהתאונה באשמתו כולל הרכב שנפגע מפגיעת הרכב שפגעת בו,אין כאן אפילו רשלנות תורמת של מישהו מהנהגים האחרים

      • בירור
        שרון | 22/06/2017 15:15

        שלום חיים. תודה על תשובתך.
        מאחר ומופיע רק "חיים", ואני לא מכיר פה את הפורום והנוכחים.  מבלי לפגוע. איני יודע כמה אתה מוסמך לענות מבחינה חוקית גרידא. או שזה עניין של היגיון אישי.
        אולי אתה עורך דין מומחה בתחום - אבל  שוב. אני לא מכיר.
        ומאחר ואף אחד לא מגבה את הדברים, יש עדיין "ספק" קל - מה אומר החוק בדיוק נחרץ.

        למרות שהאמת אני בדיוק בדעתך שלך. אבל מצד גורם משפחתי יש לחץ  לבדוק את הנושא.

        • ראשית, אתה צודק, לו הייתי עו"ד הייתי משתמש בתואר
          חיים | 22/06/2017 15:24

          בצרוף לשמי
          בפורום יכול כל אחד לענות בקיא או לא בנושא ולכן צריך להתייחס לתשובות בזהירות ולקבל תשובות נוספות
          לא לכל סיטואציה בחיים יש חוק ולמצב שלך אין פירוש מדוייק בחוק אלא תיאור של מצב, ובמקרה שלך, המצב די פשוט כך שכת משפט ירשיע את הנהג הפוגע ולא את הנהג שרכבו נזרק קדימה עקב התאונה הרי הוא יכול לטעון ששמר מספיק מרחק מהרכה שלפניו והוא נזרק קדימה עקב הפגיעה בו מאחור, הלוואי והייתי יכול לעזור לך יותר במקרה שלך, אבל תחכה כאן לעוד תגובות כולל זה של מנהל הפורום
          אגב, לידיעתך, עיסוקי בעבר היה בתחום התנועה והחניה

    • תאונת שרשרת
      יעקבי | 23/06/2017 13:05

      שלום שרון,
      בתאונות שרשרת מתייחסים לקיום/אי קיום הציות לתקנות התעבורה הרלבנטיות (נהיגה בזהירות, שמירת מרחק, בלימת פתע, איתות, סטייה נתיב ועוד).

      בתי משפט דנו רבות בכל מיני סיטואציה של תאונות שרשרת.
      אם תחפש בגוגל פסיקות על תאונות כאלה תמצא למכביר.
      סוף דבר: לא תמיד הנהג האחרון נושא בכל האשמה.
      הערה: אינני עו"ד.

      • כנראה רק שופט
        שרון | 23/06/2017 20:27

        יוכל להכריע בסוגיה.

        על פניו נראה שאין פה איזה חוק רשמי והקובע הוא ההיגיון. שבמקרה הזה אומר שאדם שהתרשל ונרדם ופגע במכונית בפקק והמכונית הנ"ל  מעוצמת הפגיעה הוטחה על המכונית השלישית - אחראי לכל העניין.