האם ניתן למנוע הכרזת פשיטת רגל בדיון ההפטר

  • ערערה
    סעיד | 19/06/2017 08:18

    בבקשה להסביר לי מה קורה ביום הדיון:
    לפי מה שהבנתי.
    1- הפטר 2- תוכנית פרעון 3- דחיית הדיון.
    לדעתי לא יתנו לי הפטר מאחר ואני עובד בן 25 ודחית דיון לא תתאפשר מאחר וכבר דחיתי כבר דיון של חודש מרץ בהסכמה לפי שהגעתי לדיון ומה שאני מבין שתוכנית פרעון יתנו במידה ויהיה הכרזה.
    נא להגיד לי באיזה מקרים מבניהם יהיה הכרזה כפושט רגל ובאילי מקרים לא יהיה הכרזה.
    אני מגיע לדיון השבוע, ואני עוסק במקצוע חופשי מנהל המיוחד מבקש ממני לשלם מלוא הסכום של התביעות שקרוב ל 100000 ואין לי כל נכסים ויכולת החזר מאחר ואני שכיר של 5000.
    הצעתי הצעות במשך חצי שנה אחרונה של עד 40 אלף  ב 40 תשלום. הכל סורב והנושמים לא הסכימו.
    אני עוסק במקצוע חופשי ובכל מקרה אני לא רוצה להגיע להכרזה כפושט רגל.
    קיבלתי יעוץ להגיע לדיון, ובמקום אני סוגר עסקה עם המנהל המיוחד הסדר עבור כל התיקים, שתבוא לאישור בית המשפט ובכך לא יהיה הכרזה עלי כפושט רגל.
    שוב אני מדגיש לא רוצה להגיע למצב שיהיה הכרזה.
    האם זה נכון?

    • האם ניתן למנוע הכרזת פשיטת רגל בדיון ההפטר
      עו"ד עומר נירהוד | 20/06/2017 09:56

      עקרונית ניתן להגיע להסדר לפי סעיף 33 בדיון, ולהימנע מפשיטת רגל.
      רק שלהסדר כזה צריך הסכמה של מחצית מהנושים שמחזיקים יחד 75% מהחוב.
      אתה יכול לבקש בדיון דחיה של ההכרזה כדי להגיע להסדר.
      אני מציע אבל שאת כל התהליך הלא פשוט הזה ילווה עורך דין שמתמחה בתחום

      בברכה,

      עומר נירהוד, עו"ד
      מנהל פורום פשיטת רגל

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5366635; מייל: pashar@sba-law.co.il