חתימה על כתב ויתור על הסודיות הרפואית לאחר תאונה

  • חתימה על ויתור לסודיות רפואית
    אלון | 18/06/2017 14:12

    שלום הייתה לי  תאונה בחזרה מעבודה ביטוח לאומי נתן לי  10 אחוז נכות.  הביטוח של רכב  רוצה  שאני  חתום על ויתור סודיות  רפואית בכדי  שיוכל להמשיך  לדון  איתי על פיצוים שלי . האם ביטוח של  רכב לא אמור  לקבל  את אחוזי  נכות של ביטוח לאומי  ואם כן  מדוע עלי לחתום על ויתור סודיות רפואית שהרי אם ביטוח לאומי קבע נכות הם אמורים  לסמוך על זה ,ולא לבקש  חתימה על  ויתור סודיות רפואית.

    • חתימה על כתב ויתור על הסודיות הרפואית לאחר תאונה
      עו"ד ערן אלזם | 18/06/2017 15:16

      אלון שלום,

      אכן קביעת המוסד לביטוח לאומי מחייבת את חברת הביטוח.

      יחד עם זאת, לחברת הביטוח זכות מלאה לבדוק אודות עברך הרפואי.

      היות ומדובר בהליך המתבסס על קביעת המוסד לביטוח לאומי, אכן אין מחובתך להציג כתב ויתור על הסודיות הרפואית, אך תהיה משוכנע כי חברת הביטוח תקבל בקלות רבה צו מתאים מבית המשפט (ואני סבור כי יש צדק לכך).

      בהצלחה,

      בברכה,

      ערן אלזם, עו"ד
      מנהל פורום תאונות דרכים

      מגדל ב.ס.ר 3, רח' כנרת 5, בני ברק
      טל': 03-5230007; מייל: elzamlaw@gmail.com