לא ניתן לקבל פס"ד

  • ערעור
    חנוך | 17/06/2017 22:17

    אני מערער והמשיב לא הגיש עיקרי טיעונו 7 ימים לפני הערעור . האם כשאגיש בקשה למתן פס"ד ולייתר הדין האם יש סיכוי שאקבל פס"ד בלי הדיון לבקשתי זו?

    • לא ניתן לקבל פס"ד קישור
      א-ה | 18/06/2017 00:20

      כיוון ששאלה זהה נשאלה כאן לפני שבוע, ראה תשובה בקישור

      תשובה

      • ערעור
        חנוך | 18/06/2017 07:31

        מדובר בערעור על החלטת בינים של רשם. לא ניתן ליתן פס"ד וליתר הדיון??

        • לא
          א-ה | 18/06/2017 12:24

          ההיגיון מאחורי זה מבוסס על ההסבר הזה -
          משניתנת החלטה של רשם אחרי ששני הצדדים טענו את טענותיהם בפני הרשם, ומוגש ערעור על ההחלטה, הנטל הוא על המערער להוכיח שהרשם טעה.
          בעצם, המשיב בערעור יכול לא לעשות כלום, ורק להגיד שהחלטת הרשם מוצדקת. נקודה.
          המשיב בערעור - תיאורטית - לא חייב לטעון או לומר כלום מעבר לכך.
          בית המשפט בערעור צריך לבחון את טענות המערער מול קביעת הרשם (ולא מול טענות המשיב)
          לכן, גם אם המשיב שותק, עדיין אין סיבה לתת נגדו פסק דין, כי הנטל הוא על המערער להוכיח את צידקת הערעור שלו.
          ובנוסף, על פי תקנות סדר הדין האזרחי, רשאי בית המשפט (לפי שיקול דעתו) להתיר למשיב בערעור לטעון את טענותיו גם אם לא הגיש עיקרי טיעון [תקנה 446(ג)]

          • המשך לתשובתך
            חנוך | 18/06/2017 12:27

            לגבי החלק הראשון.
            הרי היו דברים מעולם וקרה שבימ"ש הכריע בערעור ללא שנזקק לדיון ורק על בסיס סיכומי הצדדים.
            לכן איני מבין את כל הנימוק שלך.
            כל הבקשה שלי היא שבימ"ש יכריע ללא שמיעת הצד שכנגד ויבחן את עיקרי הטעון שלי מול ההחלטה.
            מה לא הגיוני בזה?

            • מה לא הגיוני
              א-ה | 18/06/2017 13:52

              חובה לאפשר לכל בעלי הדין להגיש את הסיכומים שלהם בערעור - גם למי שלא הגיש עיקרי טיעון.
              קרא שוב את השאלה שלך שהתייחסה רק לעיקרי הטיעון ולא לסיכומים.
              אם אתה רוצה שינתן פסק דין ללא סיכומים, תגיש בקשה ואם המשיב יסכים, יתכן שבית המשפט יאפשר ויאשר.

              • הרי
                חנוך | 18/06/2017 13:55

                אבל דינו כשלא הגיש עיקרי טיון במועד שנקבע  כדין מי שלא התיצב ומי שלא התיצב בימ"ש רשאי לדון בהעדרו
                והרי ניתן גם לפסוק בערעור ללא דיון
                אז מה הבעיה???

                • ממש לא
                  א-ה | 18/06/2017 14:38

                  בית המשפט לא רשאי לדון בהעדרו
                  כי המשיב - בפועל - לא נעדר משום דיון.
                  העונש בתקנות הוא בדומה למי שלא התייצב לדיון
                  ומה העונש ?
                  "יתברר הערעור או יידחה למועד אחר"

                  כלומר, יתברר הערעור במעמד שני הצדדים (אולי תוך הגבלת המשיב לטעון טענות) או ידחה למועד אחר במעמד שני הצדדים.
                  לפיכך, הפרשנות שלך שמי שלא מגיש עיקרי טיעון בית המשפט יגזור עליו עונש של הרחקה מהדיון בערעור - אין לה על שתסמוך.