התיישנות עילת התביעה

  • התיישנות
    גדי | 16/06/2017 22:33

    שלום רב,

    אני עבדתי בעבודה אשר הייתי חשוף לגזים רעילים משנת 2001 ועד 2015. בשנת 2009 אובחנתי במחלת ריאות במצב קל. הייתי מתפקד ועבדתי ולא היה נזק ממשי אך בשנת 2012 חלה התדרדרות ממשית במצבי הרפואי ומחלת הריאות הפכה מקלה לקשה והתחלתי להתאשפז בבתי חולים. בשנת 2015 כבר הפסקתי לעבוד עקב המחלה.
    מהאמור לעיל אם אני רוצה לתבוע בנזיקין את מקום העבודה האם חלה התיישנות בגלל שמחלתי אובחנה בשנת 2009 באופן קל או שמא אין התיישנות בגלל שההחמרה הגיעה בשנת 2012 ואז היא אובחנה קשה עם אשפוזים רבים ולבסוף להפסקת עבודתי ב2015? אודה מראש לעונים.

    • התיישנות עילת התביעה
      עו"ד תומר ששון | 17/06/2017 12:44

      מדובר בסוגיה שיש צורך בייעוץ פרטני ולראות את מלוא החומר,
      חוק ההתיישנות סעיף 8 קובע:

      נעלמו מן התובע העובדות המהוות את עילת התובענה, מסיבות שלא היו תלויות בו ושאף בזהירות סבירה לא יכול היה למנוע אותן, תתחיל תקופת ההתיישנות ביום שבו נודעו לתובע עובדות אלה.
      במקרה שלך העובדות המהוות את עילת התביעה נודעו לך כבר בשנת 2009, לא נראה לי כי ההחמרה במצב משנה עובדה זו, אלא אם כן לא היה ניתן לקשור את מחלת הריאות באותו שלב לעבודה.

      יש לציין גם את סעיף 89 לפקודת הנזיקין:
      "לעניין תקופת התיישנות בתובענה על עוולות -"היום שנולדה עילת התובענה" הוא אחד מאלה:(1) מקום שעילת התובענה היא מעשה או מחדל - היום שבו אירע אותו מעשה או מחדל; היה המעשה או המחדל נמשך והולך - היום שבו חדל;(2) מקום שעילת התובענה היא נזק שנגרם על ידי מעשה או מחדל - היום שבו אירע אותו נזק; לא נתגלה הנזק ביום שאירע - היום שבו נתגלה הנזק, אלא שבמקרה אחרון זה תתיישן התובענה אם לא הוגשה תוך עשר שנים מיום אירוע הנזק.
      מכאן לכאורה יכול ותביעתך טרם התיישנה.

      מכל מקום הייתי ממליץ על ייעוץ פרטני בעניין.
      בברכה,

      תומר ששון, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין

      שלומציון המלכה 18, ירושלים
      טל': 050-7947421; מייל: tomer3630@walla.com