שיתוף שכ"ט

  • עו"ד שכיר המפנה תיקים לעו"ד אחרים
    חני | 06/06/2017 09:36

    שלום לכולם,

    סוגיה חשובה שאני חושבת שרבים מכם ימצאו בה עניין-
    מה דינם של תמלוגים לעו"ד שכיר שהפנה תיקים לטיפול עו"ד עצמאי אחר?

    אודה להבהרתכם בנושא.

    • שיתוף שכ"ט
      צבי שמיר, עו"ד | 06/06/2017 09:41

      בהנחה שבהפניית התיקים אין משום הפרת חובת הנאמנות כלפי המשרד בו הוא עובד....
      שיתוף שכ"ט הנו נוהג מקובל בין עו"ד.
      כנראה שלעו"ד שכיר אין תיק ברשויות המס ועל כן הסוגיה כיצד הוא מדווח על שכרו לרשויות המס.

      אני רואה 3 אפשרויות.
      1. מקבל את התיק מוציא לו תלוש שכר חד פעמי ואח"כ עלי לעשות תאום מס.
      2. מקבל את התיק מוציא צ'ק למעסיק של מעביר התיק והמעסיק מצרף את הסכום כבונוס לשכרו של עוה"ד.
      3. דיווח על עסקת אקראי

      בהצלחה

      בברכה,

      צבי שמיר, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      צה"ל 26, גן יבנה
      טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com