הפסקת עבודה שליחות מדינה

  • הפסקת עבודה בשל שליחות מהמדינה בחו"ל של בן הזוג
    י | 25/05/2017 09:32

    הי לפני מס' ימים תמה חופשת הלידה בתשלום שלי. עוד במהלכה בעלי אויש כשליח מדינה בחו"ל. האם בסיום חופשת הלידה מוטב לי להתפטר או להמשיך לחל:"ת ב? האם אני זכאית לדמי פיטורים ? האם אפשר להכליל אותי כמפוטרת ולא מתפטרת בגין תפקיד בעלי.? מהי הדרך הטובה למיקסום זכויותי?

    • הפסקת עבודה שליחות מדינה
      עו"ד לילך אקרמן | 27/05/2017 21:31

      אם את מתפטרת לשם גידול הילד אז מדובר בהתפטרות בדין מפוטר ואת זכאית לעשות זאת אבל קחי בחשבון שעליך ליתן הודעה מוקדמת למעסיק בהתאם לחוק כך שאם את לא מעוניינת לשוב לעבודה בפועל יש להאריך את חופשת הלידה ( בהתאם לותק במקום עבודך והאורך שאת זכאית לו עפי חוק)  ואז תוך כדי ההארכה להודיע על התפטרות לשם טיפול בילד וכך לא תידרשי לשוב למתן הודעה מוקדמת שכן תקופת ההודעה המוקדמת תהיה במהלך חופשת הלידה.  אם ההתפטרות תהיה בשל המעבר של בעלך גם תהיי זכאית לפיצוים ככל וההתפטרות תהיה בסמוך למעבר וגם כאן מדובר בהתפטרות בדין מפוטר

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il