תשלום למתווך כשלא נמכרה דירה

  • מכירת דירה
    גולי | 23/05/2017 19:33

    שלום רב, שכרנו שירות תיווך למכור את הבית ולא הגענו למצב של זכרון דברים אך קיבלנו טלפון יומי מהמתווך שיש קונה בסכום שביקשתי אך קרה מקרה שבגללו לא מעוניינת למכור את הבית המתווך מציין שחייבת לו 3% מהערך שחתמנו בהסכם לשירותי תיווך האם כך הדבר כי ממש דוחק אותי לפינה הרי אני לא חתמתי עם קונה על הסכם דברים למה לשלם כל כך הרבה ?

    • תשלום למתווך כשלא נמכרה דירה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 24/05/2017 13:04

      שלום רב,

      יש לבדוק את נוסח הסכם שכר הטרחה שחתמתם עם המתווך והאם הוא כולל התיחסות למקרה בו הדירה לא נמכרת בנסיבות שתארת.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • מכירת דירה
        גולי | 24/05/2017 19:45

        מצטערת שאני שוב פונה אך מיואשת דוחק אותי לפינה / {מצויין / אני מתחייב לשלם עמלת תיווך תוך 24שעמיום חתימת הסכם זכרון דברים ,דמי התיווך ישולמו גם אם נמכר לאחר תקופת הבלעדיות ..בזמן הבלעדיות לא נתיר מתווכים אחרים שיפעלו עבורנו אלא באמצעותכם בלבד אנו מתחייבים להפנות אליכם כל לקוח כל קשר יעשה דרככם במידה ונפר התחייבות זו נפצה אתכם פיצוי מוסכם בשיעור של 3% ממחיר העסקה ...במידה ולאחר תקופת הבלעדיות נציג התיווך ימכור וישכיר את הנכס יהיה התיווך זכאי לדמי תיווך . } לעניות דעתי לא מצויין כלום על כך שאני התחרטתי אנא עזרתך

        • תשלום למתווך
          לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 25/05/2017 09:29

          שלום רב,

          על פניו נראה שאינך מחויבת לשלם בוודאי לא 3%, אך אני מציעה שתפני לעו"ד, שיבחן את כל הנסיבות העובדתיות ואת ההסכם כולו.

          בברכה,

          לילך עתני, עו"ד
          מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

          בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א
          טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com