סכסוף שכנים במושב האם קיימת עילת תביעה?

  • מושבים ולשון הרע
    גדי | 16/05/2017 09:33

    טיילתי עם כלבי בגינות המושב לפתע, הגיחה מישהי שהציגה עצמה כראש הוועד וצעקה עלי שאסתלק מהאזור כי אני הורס את פרחי הגן ומשחית את הפרחים באמצעות כלבי- כאשר למעשה כלבי רק רחרח את הפרחים- נעלבתי מאוד מהמקרה חזרתי הביתה ואמרתי שלא אעשה כלום עם זה- לאחר מכן אותה בחורה פנתה לצד ג' (בעל הבית שלי) והשמיצה אותי בפניו ואמרה לו שאני משחית את הפרחים ותיארה אותי כבריון, מחול השדים לא נפסק והיא פנתה לצד ג' נוסף ובכעס רב תיארה אותי כאחרון עבריינים שהורס את רכוש הציבור-(יש תמונות אשר מראות שלא נגרם נזק) פניתי אליה במכתב דרישה להפסיק את ההשמצות ולהתנצל בפניי בכדי להפסיק את מחול השדים והפגיעה בשמי הטוב הן בפני והן בפני הבריות - היא התעלמה מכל בקשותיי- והשתמשה בעו"ד של המושב מכספי המושב בכדי שיכתוב לי מכתב דחייה- לאחר מכן התקשר אלי העו"ד והסברתי לו שאני לא מקבל את הדחייה ולא נשארה לי ברירה אלא לצאת בתביעה- כעבור שבוע הגיע אל בעלי הבית שלי נציג מוועד המושב- שפנה אליהם ואמר להם " לא ידעתי שיש אנשים כמוהו במושב שלנו- וכל זאת בלי לשמוע את גרסתי- ואיים שאם אפנה בתביעה אני אפגע מזה---מכל האמור רציתי לדעת האם יש מקום לתבוע? ואם אני תובע מדוע וועד המושב מבקש להגן עליה כאשר הוא כלל לא צד להליך? האם הוא יכול להגן עליה ?? על דברי בלה שהיא אמרה באופן אישי  עלי ? מאחר ואם אצא בתביעה אני מעוניין לתבוע אך ורק אותה.

    אודה מראש לעונים.

    • סכסוף שכנים במושב האם קיימת עילת תביעה?
      עו"ד בן קרפל | 22/05/2017 17:12

      גדי שלום,

      חשוב להבין שתחושתו הסוביקטיבית של אדם הנפגע מאדם אחר היא אינה פקטור  כאשר בית המשפט בא ובוחן האם אמרה מסויימת עולה כדי לשון הרע.

      הדבר היחיד שמעניין הוא מה האדם הסביר ששמע את הדברים שנאמרו עליך, היה חושב ?

      מהסיפור שלך נשמע שנפגעת מהדברים שהוטחו בפניך אבל אני לא בטוח  שתוכל לבסס עילת תביעה חזקה דיו לפי חוק איסור לשון הרע שתעמוד לך בבית המשפט ובסופו של יום גם תוליד פיצויים.

      מקווה שהייתי לעזר,

      בברכה,

      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      האשל 2, פארק העסקים קיסריה
      טלפון: 072-2221780; מייל: benkarpel@gmail.com