כיצד חותמים הסכם פשרה עם חברת ביטוח?

  • תביעת ביטוח אגד
    י.ס | 09/05/2017 10:19

    לכל הנוגע בדבר שלום . לפני כחודשיים וחצי חברתי עברה תאונה כאשר נהג אגד פגע ברכבה כתוצאה מכך היא סבלה מ"צליפת שוט" ולא הלכה לעבודה כמספר שבועות .. עכשיו לאחר כחודשיים וחצי מאז התאונה הצלחנו להגיע ליישורת האחרונה לפני הסוף וחברת אגד מחייבת אותנו לחתום על טופס שאומר שחברתי לא תוכל לתבוע את אגד יותר על המקרה הזה רק כדי לקבל את הצ'ק על סידור הרכב .. חשוב לציין שחברתי עד עכשיו סובלת מבעיות גב ונוטלת כדורים נגד כאבי שרירים . רציתי לדעת מה אפשר לעשות בנידון והאם אני מחויב לחתום על הטופס שחייבו אותנו לחתום עליו ? תודה

    • כיצד חותמים הסכם פשרה עם חברת ביטוח?
      עו"ד ארתור בלאייר | 09/05/2017 11:14

      שלום,

      ראשית, חשוב מאוד לבדוק אם לא מדובר בתאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה. אם חברתך הייתה בדרך לעבודה, מעבודה, במסגרת פעילות נלווית לעבודה ועוד כהנה וכהנה אפשרויות, ויש הרבה (חשוב להיוועץ בעורך דין), יתכן שהאירוע בא בגדר תאונת עבודה. לכך חשיבות מכרעת הן לעניין גובה ה"פיצוי" שמגיע לחברתך מביטוח לאומי ומחברת ביטוח החובה של אגד.

      אסור בשום אופן לחתום בשלב זה על כתב ויתור טרם שחברתך מיצתה את זכויותיה בקשר עם נזקי הגוף שנגרמו לה. כאמור, מומלץ לפנות לעו"ד.

      בברכה,

      ארתור בלאייר, עו"ד
      מנהל פורום דיני ביטוח

      בלינסון1, הרצליה
      טל': 09-8808191; מייל: arthur@i-lawyer.co.il