גידול תרנגולות בשטח משותף

  • התראה לסילוק לול תרנגולות בשטח משותף
    אבי | 27/04/2017 18:44

    שלום רב,
    אנחנו גרים בבניין עם מספר דיירים אשר החלטנו לגדר את חצרנו הגדולה ולגדל בה מספר תרנגולות.
    כל השכנים מסכימים ללו התרנגולות הקטן שהוא מאכלס בסך הכל 4 תרנגולות.
    ביקשנו אישור מהווטרינר של העיירה, קבלנו את האישור ולאחר כשבוע הודיע לנו הווטרינר שעלנו לסלק את הלול ולהוציא את התרנגולות מהסיבה "שהוא נימצא בשטח ציבורי".!
     שלחנו מכתב בחזרה לווטרינר עם כל חתימות השכנים שכולם מסכימים ורוצים בלול ובתרנגולות בשטח של הבניין שלנו ושהוא רשום בטאבו כשטח שלנו משותף לכלל הדיירים, ועדין הווטרינר קורא לזה "שטח ציבורי" ודורש בתוקף לסלק את הלול והתרנגולות.
    האם השטח המשותף שלנו הוא בעצם שטח ציבורי ולא באמת שלנו, האם רכשנו בית בשטח משותף שאין לנו זכות לקבוע מה להכניס לתוכו או לעשות בו?
    מדוע הווטרינר מתערב לנו בעניין השטח המשותף שלנו וקורא לזה שטח ציבורי כאילו זה שטח של כלל הציבור ולא שלנו דיירי הבניין?
    ומדוע הוא מתעלם מהחתימות של כל השכנים עם המכתב שמבהירים לו שכולם רוצים בלול ובתרנגולות?

    תודה

    • גידול תרנגולות בשטח משותף
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 30/04/2017 17:08

      שלום אבי,

      ככל שהשטח המדובר מהווה חלק מהחלקה עליה רשום הבית המשותף ומהווה רכוש משותף, מבחינה קניינית אין מדובר ב"שטח ציבורי".
      זכותכם כבעלי הרכוש להחליט מה לעשות בשטח המשותף, אך זאת בכפוף להוראות כל חוק רלוונטי.
      מקור הדרישה של הוטרינר יננו בחוקי המקרקעין. יתכן שקיימות הוראות רלוונטיות בחוק העזר העירוני החל עליכם.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com