השבת כספי מתנה אל מול זכות מגורים לפי המתנה

  • חבות גרושת א' כלפי אם א' שנתה לו מתנה קודם לגרושין
    ענת | 24/04/2017 00:09

    1. א' הנשוי ל-ב' קיבל מתנה מאימו (כספי דירתה) כנגד זכותה לגור כל חייה בדירה הרשומה בטאבו ע"ש א' ו-ב'.

    2. צוואת האם מבהירה כי המתנה ניתנת לא'.

    3. האם התחרטה, עזבה לשכירות מרצונה ותובעת את א' ו-ב' (עדיין נשואים) ביחד ולוד בהשבת כספי המתנה בגין עילות מכוח חוק החוזים וחוק המתנה.

    4. בינתיים  א' ו-ב' התגרשו ורק ב' רשומה כבעלים בטאבו.

    5. ב' ל א מונעת מאימו של א' לחזור ולהתגורר בדירה.

    נראה כי:
    א. אימו של א' לא תוכל לתבוע את ב' להשבת מתנה בגין עילה מכוח חוק החוזים (שהרי הבן הוא שקיבל את המתנה) אלא ר ק מכוח חוק המתנה.

    ב. המצב המשפטי זהה אפילו אם יוכח כי לאחר הגירושין א' ו-ב' מתקשים עד מאד להיפרד זה מזה...

    האמנם ?

    • השבת כספי מתנה אל מול זכות מגורים לפי המתנה
      עו"ד שחף גרוס | 25/04/2017 11:58

      ענת שלום,

      השאלה מנוסחת באופן כללי למדי. לא ברור מתי התחרטה האם ובאלו נסיבות, האם הושלמה המתנה, האם מי מהצדדים שינה מצבו לרעה, מה הקשר בין המתנה לבין צוואת האם ומה טיב היחסים הקונקרטיים (ולא התאורטיים) בין בני הזוג.
      מומלץ לקבל ייעוץ פרטני מעו"ד, שכן דיני מתנה הם דינים שחלים עליהם כללים רבים, מרביתם מכוח הפסיקה.

      בברכה,

      שחף גרוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני חוזים

      התע"ש 20, כפר סבא
      טל': 09-7650420; מייל: shahaf@Lawgm.net