תשלום חוב שכר טרחה

  • הסכם שכר טרחה
    אורית | 23/04/2017 20:37

    שלום רב ,
    לאחר שתבעתי מעסיק קודם שלי בבית דין לעבודה (באמצעות עורך דין)נפסק לטובתי סכום מסויים אולם בשל חובתיי בהוצאה לפועל על הכספים הוטל צו עיקול ומימושם. העורך דין רתח עלי מעצבים ונבהל ממש. יש לציין שהוא ידע שקימיים לי חובות בהוצאה לפועל ואף קיבל למשרדו הרבה לפני פסק הדין הסופי צווי עיקולים ואמר לי על כך .אמרתי לו שאנסה לסדר זאת באמצעות איחוד תיקים אבל לא מאשרים ביטולי עיקולים על כספי פיצויים רק משכורת או ע"וש ועכשיו אין לי איך לשלם לו , גובה שכר הטרחה גבוה מאוד 25% , ייאמר כי פסק הדין נסגר בפשרה בלית ברירה הרבה פחות מהמצופה כי לא היה לנו כח להיסחב עם זה כבר .העעורך דין גם ככה בקושי עשה  את שלו. האם הוא יוכל לתבוע אותי? אם הכספים מעוקלים? חוזה שכר הטרחה הינו סטנדרטי לגמרי , לא רשום בו כלל מועד לתשלום רק רשום 25% מהסכום שיפסק ובכל מקרה לא פחות מ3,000.
    אינני יודעת מה לעשות אין לי מאיפה לשלם לו סכום כזה מטורף.חייבת לדעת האם הוא יכול לתבוע אותי אם לא אשלם לו ?

    • תשלום חוב שכר טרחה
      עו"ד שחף גרוס | 25/04/2017 11:53

      אורית שלום,

      היות ונחתם וסוכם שכר טרחה בינך לבין עוה"ד שייצג אותך בהליך, הרי שקמה לך החובה לשלם לו שכר טרחה לפי ההסכם.
      העובדה שאת מצויה בקשיים כלכליים אינה מעניינו של עורך הדין, שזכאי לתשלום עבור השירותים שנתן לך.
      לשאלתך, האם יכול להגיש נגדך תביעה בגין חוב שכר הטרחה, התשובה היא כן.

      בברכה,

      שחף גרוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני חוזים

      התע"ש 20, כפר סבא
      טל': 09-7650420; מייל: shahaf@Lawgm.net

      • המשך
        אורית | 25/04/2017 15:33

        כנראה שאין לך מושג מה זה שאין לחם בבית ואוכל במקרר לפי תגובתך "החובה עלייך לשלם לו" ברור שזהו רצוני אבל הכסף עוקל ואין לי מאיפה ואיך.