פטנט נחמד אבל לא תמיד עובד

  • סידור חוב לאחותי
    ג'ולי | 23/04/2017 10:56

    שלום רב, אני לא יודעת למי לפנות, אשמח רק לדעת לצורך בדיקה. אחותי בעבר גרה לבד, היה לה ראוטר של בזק והיא התחברה אליהם מאוגוסט. כאשר חזרה להורים ביקשה להתנתק - השיחה לניתוק הייתה בדצמבר. אחותי קבעה איתם שיגיעו לכתובת של ההורים שלי אך אלה לא הגיעו ואף אחד לא דיבר איתה לגבי תשלום חוב, כך שמבחינתה הסכום ירד. הילדה קיבלה כעת הודעה על תשלום חוב - בסך 900 ש"ח. ניסיתי לדבר עם משרד עו"ד שדיברו אליי ממש לא יפה למרות שניסיתי להבין מה פשר העניין. לדברי העו"ד סכום החוב היה 600 שקלים שקפץ ל900 שקלים. ניסיתי להסביר לעו"ד שאין לי בעיה שנשלם את ה600 ש"ח מכיוון שלא ידעו את אחותי על התשלום. שוב, קיבלתי יחס קלוקל מהעו"ד שביקשה לסיים את השיחה. אני רוצה לשים את היחס שלה בצד ופשוט להסדיר את החוב המקורי שהיה לאחותי. האם זה אפשרי? אשמח לתשובה מכם, תודה רבה, ג'ולי

    • פטנט נחמד אבל לא תמיד עובד
      משה | 23/04/2017 18:11

      שאל את החברה  מה חשבון בנק להעברה .ותעביר רק את החוב והריבית ללא שכ"ט עו"ד . ברוב המקרים באם תעשה ככה העו"ד לא יתבע את כסף הנ"ל משום שזה צריך לעבור דרך הליך משפטי  ולא תובענה על סכום קצוב שבהוצל"פ ואף לשלם אגרה בית משפט  וברוב המקרים לעו"ד לא יהיה זמן מיותר בשביל לפתוח הליך משפטי על כזה סכום פעוט ועד להשקיע אנרגיה וכסף    נסה את מזלך

    • מה עושים כאשר לא שלחו הודעת תשלום על חוב?
      עו"ד אבי קיסוס | 24/04/2017 14:35

      ראשית, כפי שאמרו לפני ניתן לשלם את החוב המקורי גם מבלי לשלם את ה"קנס". ניתן, או לפנות לחברה ולנסות לשלם אצלם או לשלוח שיק למשרד עו"ד על סכום החוב המקורי - כמובן לשמור העתק על מנת להוכיח שהשיק אכן נשלח - ולצרף אליו מכתב המסביר את כל הסיפור זו אפשרות אחת.

      בהצלחה,

      אבי קיסוס, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות

      כרכום 15/18, ספיר, ערבה תיכונה
      טל': 073-7274466; מייל: info@ayk.co.il