החזרת שיק ע"י הבנק - חתימת היסב

  • החזרת שיק ע"י הבנק
    שלומית | 22/04/2017 17:33

    שלום רב,

    לאחרונה עברתי לבנק אחר, יש ברשותי חשבון עסקי (חברה בע"מ) הפקדתי שיק  שקיבלתי  לפקודתי לחשבון הבנק עם חותמת  של החברה בגב השיק ללא חתימה  שלי בנוסף, הבנק החזיר את השיק וטען כי צריכה להיות גם חתימה שלי בנוסף לחותמת האם הבנק צודק ויש לו את הזכות לא לכבד את השיק?

    בנוסף האם  הדבר גם תקף במקרה של הסבת שיק שקיבלתי למוטב אחר האם אני חייבת לשים חותמת וחתימה אם אני מסבה שיק  סחיר לספק?

    • החזרת שיק ע"י הבנק - חתימת היסב
      עו"ד אבי זילברפלד | 22/04/2017 20:55

      שלום רב,

      ככל שהשיק היה לפקודתך האישית, היה עלייך לחתום בגב השיק. אם לפקודת החברה - חתימת ההיסב צריכה להיות בהתאם לזכויות החתימה שנקבעו.

      בהסבת שיק לצד ג' - בגב השיק צריכה להיות חתימה של מוטב שעל שמו נרשם השיק.

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", רח' בן גוריון 34, ר"ג
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il