חג הפסח לא נספר במניין 30 הימים - אבל...

  • האם פסח נחשב במניין הימים להגשת כתב הגנה?
    מירי | 21/04/2017 12:09

    נתבע נדרש להגיש כתב הגנה בתום 30 ימים אשר נסתיימו בחול המועד פסח. נכון להיום טרם הוגש כתב ההגנה. האם מותר לו להתעכב בהגשת כתב הגנה כי בפסח בית המשפט היה סגור? ואז להגיש שמונה ימים אחרי המועד הסופי בו היה חייב בהגשה?

    • חג הפסח לא נספר במניין 30 הימים - אבל...
      א-ה | 21/04/2017 14:09

      זה לא בהכרח 8 ימים
      אם, לדוגמא,  היום האחרון להגשה נפל בחג הפסח הראשון
      הרי שרק יומיים מפגרת הפסח חופפים לתקופת 30 הימים
      ולכן, יש להגיש את כתב ההגנה שבדוגמא זו ביום החול הראשון שאחרי חג הפסח - בתוספת - עוד שני ימים.