בדיקות כשירות נהיגה במסגרת הערכה גריאטרית תקפותם?

  • אי כשירות נהיגה
    פלונית | 20/04/2017 09:21

    שלום
    קרובת משפחה שלי עברה בדיקות של כשירות נהיגה במסגרת הערכה גריאטרית ונמסר למשפחה כי היא איננה כשירה לנהיגה ויש לשלול ממנה את רישיון הנהיגה ונשלחה הודעה מקופת החולים למשרד התחבורה.
    מה השלב הבא ?
    האם משרד התחבורה עושה עוד בדיקות ?
    או
    על סמך הבדיקות שנעשו בבית חולים שוללים רישיון ?
    תוך כמה זמן משרד התחבורה אצור לשלול את הרישיון ?
    האם הנהגת יכולה להמשיך לנהוג למרות שהיא יודעת שהיא לא כשירה עד לקבלת הודעה ממשרד הרישוי ?
    תודה

    • בדיקות כשירות נהיגה במסגרת הערכה גריאטרית תקפותם?
      עו"ד דורון ויגלר | 20/04/2017 13:44

      פלונית שלום,
      1- חסרים הרבה פרטים.
      2- הבדיקות נערכו במח' גריאטרית של בית החולים או במכון מטעם בית החולים?
      3- מדוע המידע נמסר למשפחה ולא לנהגת.(איך נמסר בעל"פ או בכתב).
      4- הגוף היחידי שרשאי על פי חוק לפסול מטעמי כשירות לנהיגה הוא - משרד הרישוי(לאחר עריכת שימוע לנהג).
      5- משרד התחבורה במידה ומקבל דיווח על נהג שיש חשש שהפגימה שלו עלולה להשפיע על כושר נהיגתו מזמן אותו לבדיקות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים.
      6- ניתן לעזור לקרובת המשפחה שלך תאמרי לה ליצור קשר לייעוץ ספציפי.
      בברכה,

      דורון ויגלר, עו"ד
      מנהל פורום דיני תעבורה,

      מגדל ב.ס.ר 3, כנרת 5, בני-ברק
      נייד: 052-2501035; מייל: wiegler.law@gmail.com

      • המידע נמסר גם לנהגת.....  לת
        פלונית | 20/04/2017 13:48

    • האם הנהגת יכולה להמשיך לנהוג למרות שהיא יודעת שהיא
      אלעד. | 22/04/2017 12:43

      לא כשירה? ברור ש א ס ו ר .

      זו הוראת סעיף 26 לתקנות התעבורה:

      אדם שמתקיים בו אחד מאלה לא ינהג רכב:
      (1)   הוא שרוי במצב העלול לסכן עוברי דרך;
      (2)   הוא נתון תחת השפעת סמים משכרים או משקאות משכרים;
      (3)   הוא אינו מסוגל לנהוג ברכב בבטחון סביר מחמת מצב נפשו או מחמת חולשה או ליקוי גופני;
      (4)   הוא במצב השולל ממנו את השליטה ברכב או את ראיית הדרך והתנועה בה.