בנק מסרב לפתוח חשבון לנער מתבגרבעל צרכים מיוחדים

  • בנק מסרב לפתוח חשבון לנער מתבגרבעל צרכים מיוחדים
    אמיר חמאוי | 19/04/2017 23:09

    הרווחה הציעה לי לפתוח חשבון בנק לילד של בן 18 כי בקרוב ביטוח לא יעביר לי את קיצבת הנכות שלו.
    הלכתי עם בני לבנק הבינלאומי לפתוח לחשבון במהלך הרישום בשאלות שאלו האם היו אנשים אחרים נוספים בחשבון בעתיד
    אמרנו שכן (כרגע זה בתהליך משפטי עד לקבלת אפטרופסות)
    הפקיד שוחחה עם המנהל הבנק
    המנהל קרא לי לשיחה ביקשתי לפתוח חשבון לבן שלי רגיל על מנת שקיצבת נכות תעבור לחשבונו , בשלב יותר מאוחר אנו ההורים נקבל אפוטרופסות .
    המנהל אמר להמתין ... עשה טלפונים שוחח עם עו"ד של הבנק - לאחר שיחתו קיבלנו סירוב - ואמרתי לו מה אעשה עם ביטוח לאומי , אמרו לי דבר איתם...
    מה עושים? הולכים לבנק אחר , מה הנוהל?
    האם אפשר למנות עו"ד זמנית?  עד לקבלת אפוטרופסות שנמצא בתהליך משפטי(הגשנו טפסים)

    • בנק מסרב לפתוח חשבון לנער מתבגרבעל צרכים מיוחדים
      עו"ד אבי זילברפלד | 20/04/2017 10:37

      שלום רב,

      כעיקרון, כל עוד בנך כשיר משפטית, הבנק חייב לפתוח לו חשבון קרדיטורי (חשבון ללא זכות להיות ביתרת חובה).

      או שתפני לבנק אחר, או שתתלונני במחלקת תלונות הציבור בבנק אליו פנית.

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", רח' בן גוריון 34, ר"ג
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il

      • תודה זה מה שאעשה
        אמיר | 22/04/2017 10:53

        תודה רבה לך. עו"ד אבי.ז
        זה מה שאעשה אפנה לבנק אחר ,אפתח חשבון בנק רגיל -לצורך קבלת כסף מביטוח לאומי (נער כמוגדר ילד נכה) לא אומר שאנו בתהליך קבלת אפוטרופסות - שלב יותר מאוחר שהכל יהיה בסדר ושקיבלנו אישור  נדווח לבנק לשינוי.
        תודה רבה
        אמיר

        • שמחתי לעזור
          עו"ד אבי זילברפלד | 22/04/2017 20:56

          שמחתי להיות לעזר,

          בכבוד רב,

          זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
          מנהל פורום בנקאות

          "בית הלפיד", רח' בן גוריון 34, ר"ג
          טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il