מתי יכול משכיר לתבוע נזקים משוכר

  • שטר חוב בהשכרה
    אבי | 15/04/2017 22:05

    שלום רב,

    לפני שנה וחצי חתמתי למשכיר הדירה שטר חוב של 20,000 ש"ח. בינתיים במקומות מסויימים בדירה יש בלאי טבעי, כגון:
    טחב מסויים בקירות
    וכיור נירוסטה במטבח מעט נשחק

    שאלותי הן אם כן:
    האם בשעת מחלוקת יכול בעל הדירה לשלוח את שטר החוב להוצאה לפועל בגין נזקים, ללא משפט? (שכן למשל הנזק בנירוסטה הוא בסכום לא מוגדר).
    בנוסף, אם אני טוען בבית משפט שהנירוסטה הייתה שחוקה ובעל הבית טוען שהנירוסטה הייתה כחדשה, על מי חובת ההוכחה?

    • מתי יכול משכיר לתבוע נזקים משוכר
      עו"ד שחף גרוס | 18/04/2017 11:18

      אבי שלום,

      במענה לשאלתך הראשונה, המשכיר יכול להגיש את שטר החוב לביצוע בהוצל"פ מבלי לפנות קודם לבית המשפט, שכן זה מהותו של שטר החוב, אולם לך עומדת הזכות להגיש התנגדות לביצוע השטר ואז יעבור הדיון להכרעת בית המשפט.
      באשר לשאלתך השניה, ככלל, חובת ההוכחה בדין האזרחי היא על מי שמעלה את הטענה. כלומר, אם בעל הדירה טוען שהנרוסטה הייתה חדשה, יהיה עליו להוכיח זאת.

      בברכה,

      שחף גרוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני חוזים

      התע"ש 20, כפר סבא
      טל': 09-7650420; מייל: shahaf@Lawgm.net

      • מתי יכול משכיר לתבוע נזקים משוכר
        אבי | 18/04/2017 11:27

        אני מודה לך מאוד על המענה,

        במידה ושטר החוב הוא על 25,000 ש"ח,

        והנזק בנירוסטה נמוך יותר, נניח 2000 ש"ח,

        האם יכול לגבות את כל השטר? או רק גביה חלקית?

        שוב תודה