דואר מטריד לכתובת קודמת

  • הוצאת דיבה של הבנק והתנהגות בלתי הולמת בתהליך גביה
    ברק | 18/04/2017 03:02

    שלום רב,

    יש לי חוב לבנק ועורך דינו שלח התראה לכתובת מגוריי הישנה, שם גרים קרובי משפחה שנותק עימם הקשר עקב סכסוך. עקב העברת ההתראה, ובה נתונים על גובה החוב הכולל ואיום בפניה לערכאות משפטיות, נגרמה לי עוגמת נפש גדולה מאוד.  המכתב של הבנק כלל את פרטיי האישיים, כולל כתובתי החדשה (שנמנעתי מלפרסמה ומלהעבירה לאותם "קרובי משפחה") וככל הנראה גם את מספר הטלפון החדש שלי (שנמנעתי מלפרסמו ברבים גם כן) , שכן נחשפתי להטרדות טלפוניות מצידם לאחר מכן.

    פניתי לבנק וביקשתי שיימנע מכך בעתיד, והם בתגובה הכחישו ששלחו פניה לכתובתי הישנה, אך מספר ימים לאחר מכן . . . הם הגישו תביעה בסדר דין מקוצר לבית המשפט, ובה ציינו . . . את כתובתי הישנה! שליח נוסף הגיע לכתובתי הישנה וביקש למסור שם העתק של התביעה.

    אציין כי בעיקר נוכח הסכסוך וניתוק הקשר ביני לבין דיירי הכתובת הנוכחיים, כל אירוע כזה, מרגע שנודע לי דבר קיומו, גרם לי להתקפי חרדה ולאי שקט. הבנק יודע היטב את כתובתי הנוכחית והוא מעביר אליה דואר באופן שוטף מזה מספר שנים. בנוסף, הכתובת מעודכנת במשרד הפנים מזמן.

    אני מבקש לדעת האם באפשרותי להגיש תביעה נגד הבנק בגין התנהגות זו, או לכל הפחות לבקש מבית המשפט להימנע מלפסוק הוצאות לחובתי בגין התנהגותו של הבנק (ונוכח העובדה שאיני מגיש בקשת רשות להתגונן). כמו כן אני מבקש לדעת האם קיימת סכנה שהבנק ימשיך בהתנהגותו החצופה וינקוט, לאחר מתן פסק הדין, הליכי הוצאה לפועל על פי הכתובת הישנה - והאם יספיק במקרה כזה שאשלח להוצאה לפועל בקשה לעדכון כתובת.

    אני מעוניין למנוע פניה נוספת לכתובתי הישנה.

    תודה רבה לכם,

    ברק

    • דואר מטריד לכתובת קודמת
      עו"ד רון מיור | 19/04/2017 12:06

      שלום רב,
      על פניו, לא נראה כי מדובר בלשון הרע בת תביעה, שכן לבנק תעמוד הגנת "אמת דיברתי"..
      לגבי התביעה שהבנק שלח לכתובתך הישנה, לאחר שפנית אליו בעקבות המכתב ששלח לראשונה, ניתן לשקול צעדים שאינם בגדר לשון הרע.

      בברכה,

      רון מיור, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יגאל אלון 98, ת"א
      טל': 072-8830276; מייל: majorlaw100@gmail.com