היקפה של ערבות בהסכם שכירות

  • שכירות עם חבר
    שלומה | 16/04/2017 13:20

    סיום חוזה שכירות לפני הזמן
     נמצא דייר חלופי
    נשאר חוב 2500 שח שהשותף עדיין לא שילם.
    בחוזה מול בעל הדירה יש 2 ערבים
    אני חתום עבור הבן שלי
    והאמא חתומה עבור הבן שלה ( השותף)
    זאת הייתה דרישה שלי מלכתחילה כדי להסיר אחריות על השותף שאני לא מכיר ובעל הדירה הסכים.
    בעל הדירה אומר שיתבע את שנינו למרות שיודע ששילמנו הכול ואני ערב על הבן שלי בלבד.
    עצם העובדה שהוא החתים אותי על הבן שלי
    ערבות ואת אמא שלו על הבן שלה ערבות מוכיחה שאין לי קשר לחוב של השותף.
    המלצתך כיצד להגיב
    תודה רבה

    • היקפה של ערבות בהסכם שכירות
      עו"ד שחף גרוס | 18/04/2017 11:20

      שלמה שלום,

      ככל שצוין מפורשות בהסכם ובכתב הערבות שאתה ערב לחובות של בנך בלבד ואין מחלוקת שהחוב הוא של השותף בלבד, בעל הדירה לא אמור לדרוש את תשלום החוב ממך.

      בברכה,

      שחף גרוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני חוזים

      התע"ש 20, כפר סבא
      טל': 09-7650420; מייל: shahaf@Lawgm.net