מתביעה אזרחית לקובלנה פלילית

  • קובלנה
    שרית | 08/04/2017 19:11

    היי,
    תבעתי אדם בגלל לשון הרע על סכום 20000 שח וניצחתי. אני יכולה עכשיו להגיש קובלנה נגדו?  חשוב לומר שנפרדתי מבן זוג ועבודה בגלל לשון הרע הזה. אשמח לדעת.

    • מתביעה אזרחית לקובלנה פלילית
      עו"ד רון מיור | 09/04/2017 13:27

      שלום רב לך שרית,

      בעיקרון, תוכלי לעשות שימוש בעובדות עובדתיות שנקבעו בהליך האזרחי. עם זאת, תצטרכי לקחת בחשבון שני משתנים:
      1) קובלנה פלילית מתנהלת לפי עקרונות המשפט הפלילי, ולפיכך, נדרש נטל ראיה גבוה יותר מאשר במשפט האזרחי (מעבר לספק סביר, לעומת מאזן הסתברות);
      2) כדי לבסס עילת קובלנה פלילית בלשון הרע, תצטרכי להוכיח כי היו לפחות שני בני אדם מלבדך שנחשפו ללשון הרע (לעומת אדם אחד נוסף בהליך האזרחי).

      בברכה,

      רון מיור, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יגאל אלון 98, ת"א
      טל': 072-8830276; מייל: majorlaw100@gmail.com

      • תגובה
        שרית | 09/04/2017 14:17

        היי, השאלה הייתה אם אני יכולה גם לתבוע בקובלנה אחרי שהוגשה תביעה רגילה אזרחית נגד האדם?

        • קובלנה פלילית פרטית לצד תביעה אזרחית בלשון הרע
          עו"ד רון מיור | 10/04/2017 01:05

          העובדה שהגשת תביעה אזרחית, אין בה כשלעצמה, כדי להוות מניעה מ
          הגשת קובלנה פלילית פרטית.

          בברכה,

          רון מיור, עו"ד
          מנהל פורום לשון הרע

          יגאל אלון 98, ת"א
          טל': 072-8830276; מייל: majorlaw100@gmail.com

    • קובלנה פלילית אחרי זכייה במשפט אזרחי קישור
      עופר בן אברהם | 09/04/2017 20:51

      1. ודאי שהעבירה טרם התיישנה. מדובר בעבירה מסוג עוון, שמתיישנת (בדרך כלל) בתוך חמש שנים (ראי סעיף 6 לחוק איסור לשון הרע, סעיף 24(2) לחוק העונשין וסעיף 9(א)(3) ו- 9(ג) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב]).
      2. כדי שתהא עילה לקובלנה על פרסום לשון הרע, צריך שהפרסום יהיה בכוונה לפגוע, ולשני אנשים לפחות זולת הנפגע (סעיף 6 לחוק איסור לשון הרע); אך אם הפרסום נעשה בכתב, לדעתי, די להראות, שלפי הנסיבות הפרסום היה עשוי להגיע לשני אנשים זולת הנפגע (סעיף 2(ב)(2) לחוק).
      3. עלייך להתכונן לטענות הגנה כגון, שהגשת קובלנה פלילית אחרי משפט אזרחי היא שימוש לרעה בהליכי משפט (פגיעה לכאורה בזכות השתיקה של הנאשם, בייחוד אם הוא לא היה מיוצג במשפט האזרחי ולא ידע, כי הוא רשאי לסרב למסור ראיה שעלולה להפלילו, לפי סעיף 47 לפקודת הראיות), או שהקובלנה מוגשת לאחר שיהוי ניכר (גם אם העבירה לא התיישנה), וניהול ההליך הפלילי נוגד עקרונות של צדק והגינות (סעיף 149(10) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב]).
      4. ראי גם התגובה המקושרת מטה.

      כאן