איזון משאבים

  • איזון משאבים וסמכות ערכאת הערעור
    יפית | 23/03/2017 22:23

    איזון משאבים ברבני - הצד השני מתעקש למכור את הדירה מחד ומסרב לשתף את הפיצויים והפנסיה מאידך שעולים על חלקו בדירה. האם נכון הוא שזכויותיי בפנסיה בסכנה ללא רישומם בקרן הפנסיה ובמצב כזה יש סכנה לאבד אותם ? האם הצד השני יכול לחזור בו מכל ההסכמות והקיזוזים שניתנו ולא לאפשר מימוש עיקול הכספים? למה ערכאת הערעור לא מתערבת באיזון המשאבים, האם זה לא מסמכותה?

    • איזון משאבים
      עו"ד דפנה לביא | 27/03/2017 22:51

      יפית שלום,
      באם הצד השני מתעקש על מכירת הדירה מחד ומסרב לשתף את הבעל בפיצויי הפנסיה מאידך - הרי שזה עשוי להיחשב כחוסר תום לב ולהביא לכך שבית הדין לא יכפה את מכירת הדירה.
      באשר לפנסיה- על בן הזוג  הזכאי להגיש את פסק הדין המתאים לגוף המשלם בהקדם ולמלא טפסי בקשות רישום.
      *אם להסכמות ולקיזוזים ניתן תוקף של פס"ד אז יש לקיימו.
      *באשר לערכאת הערעור- ייתכן שזה בסמכותה אך מצאה לנכון שלא להתערב.

      בברכה,
      דפנה לביא, עו"ד לענייני משפחה ומגשרת
      טל' 0507206063 מיל: laviedafna@gmail.com

      • איזון משאבים
        יפית | 28/03/2017 00:07

        שלום, הבעיה שבית הדין בעצמו מתנהל בחוסר תום לב שלא נאמר במשוא פנים, וכופה את מכירת הדירה לבקשת הצד השני, נגד כל הגיון, איזון אינטרסים או במכלול כפי שהוא קבע בעבר. עצם העובדה שמסרב מזה זמן רב לתת החלטה שיפוטית לפנסייה, ומאפשר לצד השני למשוך את חלקו נגד החוק החדש, לא מאפשר לי מימוש זכויות שגמלו ומסכן את זכויותיי במקרה מוות חו"ח שלא אקבל כלום, אז מה הברירה לדעתך שנשארה לי? מה פרוש ייתכן שזה בסמכותה של ערכאת הערעור ולא מצאה לנכון.., לשם מה היא קיימת?

        • ערעור
          עו"ד דפנה לביא | 28/03/2017 11:47

          יפית שלום,

          ההלכה היא שערכאת הערעור, בדרך כלל, אינה מתערבת בממצאים העובדתיים הנקבעים על-ידי הערכאה הראשונה.
          הדירה כנראה רשומה על שם שניכם ולכן כל אחד מכם  יכול ורשאי בכל עת, לפנות לבית המשפט ולדרוש את מכירתו של הנכס. זאת ברירת המחדל (חוק המקרקעין).

          בברכה,
          דפנה לביא, עו"ד לענייני משפחה ומגשרת
          טל' 0507206063 מיל: laviedafna@gmail.com

          • איזון משאבים וסמכות ערכאת הערעור
            יפית | 28/03/2017 12:28

            אני מדברת על התערבות ערכאת הערעור ב"ממצאים עובדתיים" שלא נדונו כלל כי אין הקפדה על דיני ראיות ברבני, על זכויות שנגרעו נגד החוק הפסיקה ותקדימי הבג"צ בנושא, על העלמת עין מהברחות כספים. אני מדברת על המצב המשפטי הנתון של זכויות פנסיה בגיל פנסיה נגד החוק. חוק המקרקעין ידוע.

            • ערעור
              עו"ד דפנה לביא | 28/03/2017 12:52

              הפורום משמש לקבלת יעוץ ראשוני. מעבר לכך, ממליצה להתייעץ עם עוה"ד שמייצג/ת אותך וכל החומר בפניו.
              אם אינך מיוצגת, מומלץ לפנות לעו"ד ויפה שעה אחת קודם.

              בברכה,
              דפנה לביא, עו"ד לענייני משפחה ומגשרת
              טל' 0507206063 מיל: : laviedafna@gmail.com