נקודות לא נמחקות לעולם, אחרי תקופה שנקבע בפקודת

  • נקודות משנת 2005 שלא נמחקו.
    מוטי | 22/03/2017 18:18

    יש לי רכב חברה וקבלתי דוח שעברתי באדום, עבירה שגוררת 10 נקודות, בדקתי במשרד הרישוי וקבלתי תדפיס שכתוב בו שיש לי 6 נקודות על עבירה מתאריך 19.5.2005 בגין אי ציות לתמרור 402.
    שאלותיי
    1. איך זה שניקוד משנת 2005 לא נמחק?
    2. מה דינו של נהג שיש לו 16 נקודות?
    3. מה סכום הקנס שמטילים על חברה שלא יודעת מי הנהג שביצע את העבירה?
    תודה רבה

    • נקודות לא נמחקות לעולם, אחרי תקופה שנקבע בפקודת
      חיים | 22/03/2017 18:46

      התעבורה, הם אינן נספרות
      סכום הקנס שמוטל על חברה הוא פי 4 מהקנס המקורי (אולי פי 3, איני בטוח)

    • נקודות
      יעקבי | 22/03/2017 22:49

      שלום מוטי,
      1.תוקפן של נקודות - שנתיים (אם צברת מעל 22 נקודות התוקף מתארך לכדי ארבע שנים).
      הכיצד נקודות משנת 2005 בתוקף? - יש לבדוק אם חויבת בקורס ולא עברת.
      2. מעל 12 נקודות תידרש לעבור קורס נהיגה נכונה.
      3. כפי שציין חיים - קנס לחברה פי ארבע.

      • איך בודקים?
        מוטי | 23/03/2017 18:48

        לא חויבתי לעבור קורס! בכל זאת איך אני בודק זאת?
        תודה

        • כתבתי קודם, אחרי שנתיים ללא עבירות, הנקודות לא
          חיים | 23/03/2017 19:06

          נספרות ונלקחות בחשבון, גם לא מוחקים אותם

          • אז למה הנקודות הקודמות לא מופיעות?
            מוטי | 24/03/2017 06:33

            איך אני בודק אם הייתי צריך לעשות קורס כדי שזה ימחק? למרות שלא נראה לי שאמרו לי לעשות.
            תודה

            • גם אם תעשה 100 קורסים, הנקודות לא ימחקו
              חיים | 24/03/2017 09:36

              הם תמיד יהיו במחשב , אבל לא יבואו לידי ביטוי ולא יתייחסו אליהם
              כשהתחילה שיטת הניקוד החדשה, מחקו הכל (מה שהיה לא רלוונטי) והתחילו מההתחלה

              • שיטת הניקוד
                יעקבי | 24/03/2017 11:16

                שוב שלום מוטי,
                על מנת להבין את שיטת הניקוד ממליץ לך לקרוא האתר של משרד הרישוי.
                1. בעיקרון, לנקודות  יש תוקף (שנתיים מיום העבירה לאחר מכן מתבטלות).
                2. אם נצברו 12 נקודות ויותר חלה חובה לעבור קורס נהיגה נכונה.
                3. לאחר מעבר הקורס בהצלחה ולאחר שחלפו שנתיים מיום העבירה הן תתבטלנה. הווה אומר הקורס לא מבטל הנקודות אלא לאחר שנתיים ממועד העבירה.
                4. אם בתקופה של שנתיים נצברו 22 נקודות ויותר - תוקפן יוארך לכדי 4 שנים. ושוב צריך לעבור קורס נוסף. גם במקרה זה מעבר הקורס בהצלחה אינו מבטל תוקפן של הנקודות אלא בחלוף 4 שנים מיום העבירה בהתאמה.
                מסובך? קרא שוב.