קללות ואיומים בדוא"ל

  • איומים ולשון הרע באינטרנט
    אלירן | 21/03/2017 15:21

    שלום,
    יש אדם שהחליט לפגוע בשמי ולפרסם תחתיו קללות והצהרות לא ראויות, פרסום מספר הפלאפון תחת קללות.
    אותו אדם שלח לי בדוא"ל (אנונימי) איומים, קללות, והצהרות שהוא הולך לפגוע בשמי ברשת.
    אני יודע בדיוק מי זה אותו אדם, שכן הוא מנהל אתר מתחרה לאתר שלי באינטרנט.

    האם יש אפשרות להגיש נגדו תלונה במשטרה או לתבוע אותו על לשון הרע גם אם האדם אינו ציין במפורש את שמו ושלח את האיומים בצורה אנונימית?

    • קללות ואיומים בדוא"ל
      עו"ד רון מיור | 21/03/2017 15:36

      שלום אלירן,
      איומים לא יהיו בדרך כלל בבחינת לשון הרע. עם זאת, בכפוף לחומרתם ונסיבות העניין, בהחלט יכולים כאלה להוות בסיס להגשת תלונה במשטרה.

      קללות, בהגדרתן, גם לא תמיד ייחשבו ללשון הרע. גם כאן תלוי הדבר בנסיבות העניין.

      חשוב! גם אם הדברים שנכתבו יכולים להיחשב כלשון הרע, אזי אם נכתבו אליך בלבד, לכתובת המייל שלך, לא יתקיים בהם רכיב הפרסום, הדרוש להקמת עילה לתביעת לשון הרע.

      בברכה,

      רון מיור, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      מנחם בגין 132, ת"א
      טל': 072-8830276; מייל: majorlaw100@gmail.com