על פסח פוסחים

  • מועדי פגרה נחשבים?
    אסתר | 19/03/2017 15:19

    האם ימי הפגרה הרשמיים כמו פגרת הפסח בבתי המשפט נספרים לעניין הגשת כתב הגנה לתביעה שמוגשת במועד סמוך לפגרה או שאינם נחשבים, כמו תביעה שהוגשה רשמית לבית המשפט כמו לפני פגרת חג הפסח למשל 14 יום. וצריך להגיש כתב הגנה תוך 30 יום. איך יש לספור את המועד האחרון להגשת כתב ההגנה לבית המשפט. והאם התאריך הקובע לתחילת המניין הוא אישור המסירה/ קבלה בדואר רשום או מועד ההגשה הרשום לבית המשפט. אודה אם תשיבו מתי הפגרה הרשימת של חג הפסח השנה אם זה רלוונטי לתשובה . תודה

    • על פסח פוסחים
      עופר בן אברהם | 20/03/2017 17:30

      1. את שלושים הימים להגשת כתב ההגנה מתחילים למנות מהיום שאחרי יום קבלת ההזמנה לדין.
      2. שמונת ימי פגרת הפסח (י"ד - כ"א בניסן) אינם נמנים.
      3. אם היום האחרון למניין הוא יום שישי, שבת, חג שהוא יום שבתון או ערב חג כזה, יום הזיכרון לשואה ולגבורה או יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל - גם הוא אינו נחשב (לגבי ערבי חג וימי זיכרון אין הוראה מפורשת, אבל כך משתמע מתקנות המזכירות).
      4. ראי:
      סעיף 1, 10(א) ו- 10(ג) לחוק הפרשנות;
      תקנה 19 ו- 529 לתקנות סדר הדין האזרחי;
      תקנה 1 ו- 4 לתקנות בתי המשפט (פגרות);
      תקנה 4(א)(3) לתקנות בתי המשפט (מזכירות בבתי משפט ובבתי דין לעבודה).

      • מה לגביגרת הקיץ?
        אסתר | 21/03/2017 04:57

        אני מבינה ממה שהצלחתי לקרוא שכך גם לגבי פגרת הקיץ מאמצע יולי ועד סוף אוגוסט - אינם נחשבים למניין הנ"ל זאת אומרת מהווים תוספת זמן ל30 יום?

        • ימי פגרה של בית משפט אינם נמנים
          עופר בן אברהם | 21/03/2017 09:50

          הפניתי אותך, בין היתר, לתקנה 529 לתקנות סדר הדין האזרחי, הקובעת:
          “תקופת פגרה של בית המשפט לא תובא במנין הימים שנקבעו בתקנות אלה או שנקבעו בידי בית המשפט או הרשם, אלא אם כן הורה בית המשפט או הרשם, לפי הענין, הוראה אחרת".
          תקופות הפגרה קבועות בתקנה 1 לתקנות בתי המשפט (פגרות):
          פגרת סוכות: י"ד - כ"א בתשרי;
          פגרת פסח: י"ד - כ"א בניסן;
          פגרת הקיץ: 21 ביולי - 5 בספטמבר.
          ויום שישי, אם הוא היום האחרון של התקופה, נחשב כיום פגרה של בית משפט, בהתאם לתקנה 4 לתקנות הפגרות:
          “במנין ימי תקופה שנקבעה בחיקוק, או שנקבעה בידי בית המשפט, [או] בידי רשם, יראו את יום ו' בשבוע כיום פגרה, אם הוא היום האחרון לפתיחת הליך או לביצועה של פעולה במהלך הליך בבית משפט”.
          אבל ימי מנוחה ופגרה אחרים כן נמנים, אלא אם כן הם הימים הימים האחרונים של התקופה, כאמור בסעיף 10(ג) לחוק הפרשנות:
          “במנין ימי תקופה יבואו גם ימי מנוחה, פגרה או שבתון שעל פי חיקוק, זולת אם הם הימים האחרונים שבתקופה".
          והסתירה לכאורה בין סעיף 10(ג) לחוק הפרשנות לבין התקנות הנ"ל מתיישבת כשמעיינים בסעיף 1 רישא לחוק:
          “חוק זה יחול לגבי כל חיקוק והוראת מינהל, אף אם ניתנו לפני תחילתו, אם אין הוראה אחרת לענין הנדון ואם אין בענין הנדון או בהקשרו דבר שאינו מתיישב עם חוק זה...”
          ולשאלתך, כן, ימים שאינם נמנים מאריכים למעשה את התקופה להגשת כתב הטענות.