תשובה

  • דיון
    שוקי | 18/03/2017 19:25

    חתמתי על הסכם לייצוג לקוח. לאחד הדיונים הלקוח אמר לי שהוא רוצה שלא אגיע. לא הגעתי ונגרם לו נזק- הוצאות כנגדו.
    עכשי והוא תובע אותי. האם תעמוד לי הטענה שהוא אמר לי לא להגיע? הוא טוען בתביעה שהייתי צריך להסביר לו שחובה להתייצב ובדיוק בשביל זה הוא הלקוח והיה חייב להתייצב בדיון או להתפטר מהתיק. האם אכן הייתי חייב להתייצב לדיון והאשמה עלי? מה הפסיקה קובעת?

    • תשובה
      דן | 20/03/2017 13:43

      לא נעים, אבל כל עוד אתה מוגדר כבא כוח הלקוח, היה עליך להתייצב במועד שנקבע לדיון כפי שמחייבות התקנות. אם הלקוח מורה לך לא להתייצב, בידך לבקש להשתחרר מהייצוג והסביר ללקוח את המשמעות של אי התייצבות.

      משלא עשית כן והלקוח ניזוק, סביר להניח כי קמה עילת תביעה כלפיך בעוולת הרשלנות. כדאי לשקול הפעלת ביטוח האחריות המקצועית.

      אין באמור להוות תחליף לייעוץ משפטי.

      • מהיכן
        שוקי | 20/03/2017 15:02

        מהיכן הגעת למסקנה ברורה זו? תוכל להפנותיני? בתודה

    • האם יש לייצג את הלקוח בבית המשפט בכל ההליך המשפטי?
      עו"ד עינב יונסוף וייס | 20/03/2017 13:55

      שוקי שלום,

      אני מניחה מדבריך כי הינך עו״ד. ובכן, בהנחה והינך עו״ד, היה עליך לייצג את לקוחך מרגע החתימה על הסכם שכה״ט (ובהנחה וסוכם ביניכם גם בכתב כי ייצוגך כולל הופעה בדיונים בבית המשפט) גם בדיונים המשפטיים, על אף העובדה כי אמר לך שאינו מעוניין שתגיע (ומבלי לפטרך מהתיק). אתה כעו״ד על אחת כמה וכמה צריך לדעת כי ברגע שלקוחך מיוצג, אך מגיע לדיון אשר נקבע ללא ייצוג (שיש לו) ובאופן מכוון, הדבר יכול לגרום כמובן להשלכות קות וכבדות ללקוחך. על כן, לדעתי תהיה ללקוחך עילה כנגדך, במידה ויחליט להגיש תביעה משפטית בנדון.

      בברכה,

      עינב יונסוף וייס, עו"ד
      מנהלת פורום עורכי דין

      יחזקאל שטרייכמן 2, תל אביב
      נייד: 054-4250168; מייל: ejweiss.law@gmail.com

      • לקוח
        שוקי | 20/03/2017 15:05

        המקרה: הלקוח אמר שלא יכול להגיע לדיון בעצמו בכלל בשל דיון אחר.
        אמר לי גם לא להגיע. ואכן לא  הגעתי
        נפסקו כנגדו הוצאות.
        עכשיו הוא מאשים אותי למרות שהוא הורה לי לא להגיע.
        מה תשובתך ? ואודה לך במיוחד אם תתן לי אסמכתה לתשובה