תשובה

  • עילה לפסילת שופט
    עזרא שוורץ | 19/03/2017 17:49

    הוגש לשופט בבית משפט מחוזי מכתב שקדם לערעור, שכלל גם בקשה לארכה מעבר לארבעים וחמישה הימים שמתיר החוק לערער.
    בדברי תשובתו כתב כבוד השופט, כי "סיכוייהם (של סעיפי הערעור)להתקבל אינם מן הגבוהים".
    לדעתי, יש כאן קביעת עמדה מראש על ידי כבוד השופט שצריכה לגרום לפסילתו במותב שידון בערעור.
    האם אתם שותפים לדעתי וכיצד אני מגיש בקשה זאת בעצמי, אם באי כוחי אינם רואים את הנקודה עין בעין אתי ?

    • תשובה
      רן | 21/03/2017 11:14

      הגם שנראה בנסיבות כי מדובר באמירה לא מתחייבת לצרכי הכרעה בבקשת ארכה להגשת ערעור, מדובר באמירה לכאורית בלבד שאינה מקימה, ככלל, עילת פסלות.

      יחד עם זאת, ראוי כי תקחו אמירה זו בחשבון בכלל שיקוליכם האמנם ישנה היתכנות מעשית לערעור ולשינוי החלטת ערכאה קמא.

      • הוצאות לצד ב'
        עזרא שוורץ | 23/03/2017 19:52

        האם נראה לכם ראוי ששופט יפסוק הוצאות בסך למעלה מאלף ש"ח על המבקש, רק "תמורת" ארכה של 4 ימים בקביעת מועד מאוחר יותר להתחלת הנעה של ערעור במחוזי על פסיקת שופט/ת שלום ?