קטין שנתפס שותה אלכוהול מה הדין?

  • אלכוהול במסיבה של קטינים
    גיא | 13/03/2017 19:27

    שלום,
    במסיבה שאירגנתי לקטינים עם עוד חבר נתפס בקבוק וודקה אצל קטין ובקבוקים ריקים בשיחים שמסביב (הבקבוקים ממסיבה שהייתה באותו מקום יום לפני זה).
    השוטר לקח פרטים ממני(קטין) ומהמארגן השני(בן 18).
    הוא טען שנזומן לחקירה.
    אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי האם אוזמן לחקירה או שהפרטים נלקחו על מנת להרתיע אותנו.
    אם נזומן כיצד זה יתבצע, מתי תתבצע החקירה, והאם אוכל להיחקר מבלי ידיעת הורי?
    תודה

    • קטין שנתפס שותה אלכוהול מה הדין?
      עו"ד אמיר מורשתי | 15/03/2017 17:46

      גיא יקר, חוק המאבק בתופעת השכרות מאפשר לשוטר הרואה קטין השותה אלכוהול במקום ציבורי ללא הסכמת האחראי עליו לשפוך את האלכוהול או לתפוס את הבקבוק.
      יחד עם זאת, אין המדובר בעבירה פלילית שניתן להעמיד עליה לדין את הקטין ( אלא אם הוא שיכור ומתפרע או מחזיק סכין בהיותו שיכור וכו' ).
      לעומת זאת, כלפי הבגיר אם הוא עודד את הקטין לשתות משקה משכר, הרי הוא עובר עבירה פלילית לפי סעיף 193א לחוק העונשין והוא בהחלט יכול להיות מזומן לחקירה בגין העבירה הזו.
      בנוסף, ייתכן מאוד שהמשטרה תרצה לזמן את הקטין למתן עדות הן כנגד הבגיר והן כנגד המוכר שמכר לקטין את האלכוהול.
      זימון קטין לחקירה אמור להיעשות באמצעות הוריו.
      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
      טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il