מענה

  • האם הותקפתי ?
    עזרא שוורץ | 13/03/2017 13:45

    תאור מצב:
    אני עומד בערב על רחבה בחצר המשותפת ומנסה לבדוק אילו נזקים חדשים עשה לי השכן עם צאת השבת, 11/3/2017.
    בעודי עומד שם, יוצא השכן מדירת הקרקע אל הרחבה כשהוא אוחז בידו טלפון נייד.
    הוא מכוון אותו אל עיני במרחק של לכל היותר 10 ס"מ, מצלם אותי ומסנוור אותו בכוונת מכוון לפגוע פגיעה בלתי הפיכה בחוש הראייה שלי, תוך שהוא עומד בעמדה של איום.
    ראוי לציין, כי כבר הותקפתי על ידו בעבר והמשטרה לא מצאה עניין בטיפול בתלונות על תקיפות.
    הארוע תועד בסרטון וידאו בנייד שלי, שבשל אורכו אין לי אפשרות להעבירו הלאה, אלא רק להציגו לגורמים הרלוונטים.

    שאלות:
    כיצד אני מגדיר את המעשה בבואי להתלונן במשטרה?
    -תקיפה (על ידי הסינוור) ?
    -איומים (בעצם עמידה במרחק שבו ניתן בלי כל מאמץ לפגוע בי פיסית)?
    -פגיעה בפרטיוותי על ידי עצם הצילום הבלתי-מורשה שצולמתי ?
    -כל רעיון אחר שלא עלה בדעתי ושאתם חושבים עליו.

    עד היום לא הצלחתי לשכנע את משטרת ישראל ברמת המסוכנות שלו.

    • מענה
      אזרח | 13/03/2017 16:46

      שלום,
      עפי התיאור שכתבת, לא עולה צורה של תקיפה. ככל ואתה תותקף פיזית או באמצעות אמצעי אחר, הרי שניתן לפתוח בחקירה נגד התוקף. ממליץ להניח לעניין ולפנות למשטרה במקרה שאכן תותקף פיזית. בהצלחה

    • האם סנוור מכוון הוא תקיפה?
      עו"ד אמיר מורשתי | 15/03/2017 17:31

      עזרא יקר, התשובה לשאלתך היא בחיוב!
      סעיף 378 לחוק העונשין קובע: "
      378. המכה אדם, נוגע בו, דוחפו או מפעיל על גופו כוח בדרך אחרת, במישרין או בעקיפין, בלא הסכמתו או בהסכמתו שהושגה בתרמית - הרי זו תקיפה; ולענין זה, הפעלת כוח - לרבות הפעלת חום, אור, חשמל, גאז, ריח או כל דבר או חומר אחר, אם הפעילו אותם במידה שיש בה כדי לגרום נזק או אי נוחות."- כלומר, אין צורך שתהיה כוונה לגרום לפגיעה בלתי הפיכה בחוש הראייה בכדי שהמעשים של השכן יחשבו כתקיפה.
      בנוסף, ייתכן ובמעשיו יש משום איום על דרך ההתנהגות ופגיעה בפרטיות על דרך של התחקות אחר אדם העלולה להטרידו או הטרדה אחרת.
      ייתכן מאוד שהמשטרה רואה בכך זוטי דברים ולא מעוניינת להעמיק בחקירה, אבל כדאי לדעת שניתן אף להגיש בגין העבירות הללו קובלנה פלילית פרטית= כתב אישום שאתה מגיש כנגד השכן.
      יחד עם זאת, מאוד מומלץ להגיש קובלנה פלילית באמצעות עו"ד פלילי שידע לנסח את כתב הקובלנה נכון ולנהל את התיק בצורה ראויה.
      מקווה שהייתי לך לעזר
      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
      טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il

      • מענה
        אזרח | 15/03/2017 17:35

        אני לא מסכים עם תשובת עו"ד. מדובר למעשה בשימוש בכלי שאינו תוקף ולא מהווה איום כלפיך. המכשיר הינו מכישר סלולארי ואינו מכשיר הנועד להוציא אור ואינו מיועד לשם כך. לא בכדי, המשטרה לא עוסקת בעניין. מיותר.