מי נושא בעלות המתורגמן לנאשם בבית המשפט?

  • מתורגמן
    שרית | 25/02/2017 19:38

    אחותי, אזרחית ארהב הואשמה בעבירה פלילית בארץ, ויש לה דיון. השופטת קבעה שבגלל שהיא דוברת אנגלית אנחנו נצטרך להביא מתורגמן ואנחנו נשלם עליו? מדוע נאשמת צריכה לשלם על מתורגמן הרי זה צריך להיות מטעם המדינה !

    • מי נושא בעלות המתורגמן לנאשם בבית המשפט?
      עו"ד אמיר מורשתי | 02/03/2017 20:09

      שרית יקרה, אני מודה שזו פעם ראשונה שאני שומע, שבית משפט מחייב נאשם בתרגום דבריו- בפרקטיקה בכל המשפטים שהנאשמים שלי לא היו דוברי השפה- תמיד המדינה היא זו שנשאה בהוצאות התרגום.
      יחד עם זאת, היות ואנגלית גם מוגדרת כשפה רשמית בישראל, ניתן לבקש כי המשפט כולו יתנהל באנגלית ובפועל אף יצא לי לראות משפטים המתנהלים באנגלית ללא מתורגמן.
      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
      טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il