חסר תמרור, הכיתוב בשלט לא ברור, אינו מבהיר

  • קובץ מצורף משמעות התמרור הנ״ל בנוגע לחנייה
    עודד | 25/02/2017 12:04

    רציתי לדעת כיצד התמרור הנל משפיע על עניין חניית רכב שלא בשעות המצויינות על התמרור כאשר המדרכה בטווח ה 15 מטר הנ״ל איננה אדום לבן אלא אפורה

    • חסר תמרור, הכיתוב בשלט לא ברור, אינו מבהיר
      חיים | 25/02/2017 12:50

      מה מותר ומה אסור
      לפי השלט, אין בעיה לחנות המקום כח הזמן
      ההצבה היא בניגוד להנחיות

    • תמרור 439
      יעקבי | 25/02/2017 15:03

      שלום עודד,
      התמרור הצהוב הוא תמרור לכל דבר ועניין והינו סוברני.
      אני מניח שמדובר ברח' חד סתרי.
      ככלל אסור לחנות על המדרכה אלא אם הותר הדבר בתמרור 627.
      על פי התמונה מדובר באתר בניה והותרה חניה/עצירת רכבים מסויימים לצרכי פריקה וטעינה בלבד, ובתחום השעות שפורטו בתמרור.
      על כל שאר הרכבים חל איסור לחנות במקום.

      • יעקבי, נכבדי, תמרור 439 הוא אכן סוברני וזאת בתנאי
        חיים | 25/02/2017 18:30

        שאין בלוח התמרורים כל תמרור אחר אשר יציין את הוראת התמרור, היה כאן חובה להציב גם תמרור 433 או 626, הכיתוב לא ברור ולא חד משמעי, למשל, המשבצת הראשונה, "בתוקף 15 מ' וכו'" אני מבין על פי התמרור שיש אפשרות לפריקה וטעינה אבל אין איסור לחניה של רכב אחר
        משבצת שניה - ממש לא ברורה, מה אמור לעשות רכב משא או מסחרית, לחנות או לא, לפרוק סחורה או לא
        מצטער, התמרור לא חד משמעי כלל וכלל ולכן הצבתו לקויה ובניגוד להנחיות

        • תמרור 439
          יעקבי | 25/02/2017 21:07

          שבוע טוב חיים,
          יש משהו לקוי בתמרור וזה חלוקתו על ידי קו אופקי לשתי משבצות. לכאורה שני תמרורי 439.
          האם לכך התכוונו בוועדת התימרור?
          בהיות המקום אתר בניה נראה לי שהקו המפריד מיותר.
          אכן למדקדקים יש על מה שיסמוכו.

        • הרחבה
          עודד | 26/02/2017 10:03

          אפשר הרחבה מדוע התמרור הוא נוגד להנחיות?

      • אתר בנייה
        עודד | 26/02/2017 10:05

        אין שום שלט שמדבר על אתר בנייה,  האם יש ציפייה שמכיוון ומדובר על גדר פח אני אמור להסיק שמדובר על אתר בנייה? בטח בשעה שאני מחנה את הרכב בשעות הרכב.

        • בשום מקום בשלט לא מצויין איסור חניה
          חיים | 26/02/2017 18:09

        • חניה על מדרכה
          יעקבי | 26/02/2017 22:23

          שוב שלום עודד,
          בהנחה שמדובר ברחוב חד סתרי ומנוסח התמרור אני מסיק שהחניה אסורה בצד שמאל.
          נוסח התמרור כתוב בלשון חיובית - החניה מותרת לצורך פריקה וטעינה - וזאת בניגוד לאיסור הנ"ל.

          • ולכן, בגלל שניתן לפרש את התמרור לכמה כוונים
            חיים | 27/02/2017 11:06

            הפרוש שלך, הפרוש שלי והפרוש של השואל, מדובר בתמרור לא חד משמעי ולכן אינו הוצב כדין
            הוראת התמרור חייבת להיות חד משמעית ולכן יש תמרור 433 שתמרור 439 אמור לסייג

          • המילה חנייה בכלל לא מוזכרת בשלט
            עודד | 27/02/2017 12:46

            אין שום איזכור למילה חנייה, אין תמרור וצבע המדרכה לא אדום לבן. מעבר לזה שהדוח ניתן על סעיף שאומר שחסמתי מקום שבו נכנסים רכבים אך אין שום סימון על הרצפה או תמרור המראה על כך

            • חבל שלא ציינת קודם את סעיף העבירה ושמת
              חיים | 27/02/2017 15:52

              צילום של שלט שלא קשור לסעיף ובכך גרמת לנו להטעייה.
              הדוח תקין

              • מדוע הדוח תקין?
                עודד | 27/02/2017 21:20

                אין שום הגבלה על החנייה, אין שום סימון על המדרכה והכביש ואין שום שילוט על אותו שער שמאפשר את המעבר.כיצד אני בזמן החנייה בשעות הערב יכול לדעת שאסור לי לחנות שם בהעדר כל הדברים הנ״ל וכאשר אתה בעצמך אמרת שהחנייה מותרת

                • אמת, ציינתי שהחניה מותרת עד לרגע בו כתבת
                  חיים | 27/02/2017 23:31

                  שסעיף האשמה הוא חניה מול כניסה לחצרים, היות ויש שער המעיד על מקום כניסת רכבים לחצרים, אסור היה לחנות מול השער בכל שעות היממה, לצורך זה אין צורך בתמרור, יש סעיף בת"ת האוסרים חניה מול כניסה לחצרים

                  • נכון מה שרשמת, זאת ועוד
                    יוסף | 15/05/2017 01:08

                    התשובה של חיים נכונה לגבי הדו"ח. התמרור שהראית בתמונה אינו חוקי בכלל ולדעתי חסר מעליו תמרור שמגביל עצירה/חניה ואז יש "הסבר והקלה" בתמרור שבתמונה..