עזיבת עבודה

  • עזיבת עבודה בהסכמה
    אייל | 24/02/2017 11:16

    שלום. עזבתי את מקום עבודתי סיום בהסכמה. תאריך העבודה האחרון היה ב-12.2.17. זה התאריך שרשום על מכתב סיום ההעסקה. במועד ההגעה חתמתי על מסמך שמתאר את הסיכום שבו נכתב סעיף שבין השאר אומר שאני מודע לכל הסכומים שמגיעים לי מתוקף עבודתי עד לרגע סיום העבודה. בנוסף ביקשו ממני שאחתום על כתב ויתור על זכות תביעה עתידית בתנאי שקיבלתי את כל הזכויות והסכומים שמגיעים לי. חתמתי על המסמך הראשון אבל לא על המסמך השני. עבודתי כללה משכורת בסיס, רכב, נייד ובנוסף עמלות ממכירות. עד היום לא קיבלתי את המידע לגבי הסכומים שמגיעים לי ולכן לא חתמתי על כל המסמכים. לא קיבלתי בנוסף טופס 161 ולא כל מסמך אחר.
    השאלות שלי הן:
    1. האם הסעיף במכתב שעליו כן חתמתי תקף ללא המסמך השני?
    2. האם זה תקין שחברה לאחר כשבועיים עדיין לא מסרה לי את הנתונים שהיא מחוייבת להביא לי?
    3. במקרה שאני חותם על המסמכים אבל מגלה שהם עדיין חייבים לי כספים על פי חוק וחוזה עבודה שהיה, האם עדיין נתונה לי הזכות לתבוע את הכספים?
    4. האם כדאי לערב עורך דין במקרה כזה?

    התשלום אמור להיות מועבר ב-1.3
    בנוסף, הייתה עמלה נוספת שאמורה הייתה להיות משולמת, ואם לא הייתי מדבר עם איש מכירות אחר לא הייתי מגלה עליה, והם כמובן לא ציינו אותה בפניי.

    • עזיבת עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 27/02/2017 13:01

      שלום רב,

      לא ניתן לענות בלי לבחון את המסמכים פעולה שלא נעשית בפורום אבל לא ניתן להתנות שום תשלום המגיע לך עפי חוק בחתימה שלך על ויתור כלשהו.
      לחברה יש 15 יום ממועד סיום יחסי עובד מעביד לערוך לך גמר חשבון לתת לך טופס 161 ומכתב לקופת הפנסיה בדבר העברת הכספים על שמך כאשר מכיוון שמדובר באמצע החודש זה יכול להיעשות גם במסגרת תשלום המשכורת
      3. לא ניתן לענות בלי לבחון את המסמך
      4. זה לשיקולך

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il