הסדרי ראיה

  • הסדרי ראיה
    רחלי | 23/02/2017 14:09

    שלום,הגרוש שלי אינו מוכן שבימים שהוא לא יכול להוציא את בננו מהגן ולהיות אתו, אני אוציא אותו במקומו (אלא אם אני מחליפה אתו יום). הוא טוען, שזכותו לקבוע מי יהיה עם הבן "בימים שלו" ואף אינו מוכן להודיע לי מי לקח את הבן מהגן ומי נמצא אתו. כך שאני לא יודעת עם מי הבן נמצא ואיפה הוא (מדובר בילד בן 4). האם הוא חייב לאפשר לי להוציא את הילד במקומו והאם הוא חייב ליידע אותי מי הוציא את הילד מהגן. אני גם לא יכולה לדבר עם הילד, כי אני לא יודעת עם מי הוא נמצא (אני מתקשרת אל הילד כאשר הוא אצל האב). איך ניתן לחייב את האב לעשות זאת?

    • הסדרי ראיה
      עו"ד דפנה לביא | 01/03/2017 01:14

      רחלי שלום,

      הגרוש שלך רשאי להחליט מי ייקח את הילד מהגן מטעמו ואף יהיה עמו, וודאי שאינו חייב לאפשר לך להוציא את הילד במקומו בימים בו הוא אמור להיפגש עם הילד. יחד עם זאת עליו לאפשר לך לשוחח עם הילד, כמובן באופן סביר. אם אינו מאפשר זאת, את רשאית  לפנות לביהמ"ש ולבקש כי ימנה עו"ס לסדרי דין שתבחן את העניין ותגיש תסקיר עם המלצות. לרוב ביהמ"ש יאמץ את המלצות העו"ס וינחה אתכם לפעול בהתאם.

      בברכה,
       דפנה לביא, עו"ד לענייני משפחה ומגשרת
      טל' 0507206063 מייל laviedafna@gmail.com