האם מותר לעשות שימוש בגז פלפל כהגנה על הרכוש?

  • הגנה על רכוש באמצעות גז פלפל
    יעקוב | 23/02/2017 10:31

    שלום,
    נניח קבצן או קבצנית בכביש דורשים כסף ,ובמקרה של סירוב  תוקפים  את רכבי, נניח מנסים לתלוש מראת צד או משהו בסיגנון.
    האם מותר לי להתיז על התוקף גז פלפל כדי להרחיקו מהרכב?
    תודה.

    • האם מותר לעשות שימוש בגז פלפל כהגנה על הרכוש?
      עו"ד אמיר מורשתי | 02/03/2017 19:11

      יעקב שלום רב, הגנה עצמית חלה גם על הגנה על הרכוש שלך או של זולתך וכל עוד המקרה נכנס לקריטריונים של סעיף 34 י + 34טז לחוק העונשין הרי שההגנה העצמית תעמוד לך. בעניין זה סעיף 34י' קובע: "  לא יישא אדם באחריות פלילית למעשה שהיה דרוש באופן מיידי כדי להדוף תקיפה שלא כדין שנשקפה ממנה סכנה מוחשית של פגיעה בחייו, בחירותו, בגופו או ברכושו, שלו או של זולתו; ואולם, אין אדם פועל תוך הגנה עצמית מקום שהביא בהתנהגותו הפסולה לתקיפה תוך שהוא צופה מראש את אפשרות התפתחות הדברים." וסעיף 34טז קובע שהגנה עצמית לא תחול אם המעשה לא היה סביר בנסיבות העניין לשם מניעת הפגיעה. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
      טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il

      • האם המעשה המתואר "נחשב סביר בנסיבות העניין"?
        יעקוב | 04/03/2017 11:18

        האם המעשה המתואר "נחשב סביר בנסיבות העניין"
         כפי שהן מתוארות בהודעה המקורית?

        תודה.
        יעקוב