שיק בהוצאה לפועל

  • בעל עסק מנסה לעקוץ אותי ע''י צ'ק
    אור | 22/02/2017 18:56

    שלום,
    בעבור רהיט שקניתי שילמתי בצ'ק,
    עם הסכמת בעל העסק ביטלתי את הצ'ק ונתתי לו אחד חלופי למועד מאוחר יותר.
    בעל העסק אמר שלוקח לו 3 ימי עסקים להחזיר את הצ'ק ואני לתומי אמרתי שאין בעיה.
    יומיים לאחר מכן היה ניסיון להפקיד את הצ'ק ל'אפוטרופוס הכללי' אך כמובן שהצ'ק לא כובד.
    מיד פניתי לאפוטרופוס הכללי ונאמר כי הם כלל לא מכירים את הצ'ק הזה (הצ'ק הינו למוטב בלבד)
    התקשרתי מיד לבעל העסק לקבל את הצ'ק חזרה, אך הצ'ק לא נמצא בידיו.
    בעל העסק אמר לי כעבור מספר ימים כי הוא ניסה 'להשיג' לי את הצ'ק אך הוא 'נאבד בבנק'
    איך עליי לפעול במקרה כזה שלא תהיה זכות להוצאה לפועל או גורם אחר לפעול נגדי?

    • שיק בהוצאה לפועל
      עו"ד ענבל שטרן-טל | 23/02/2017 12:20

      אור שלום וברכה,

      תבקש להיפגש עם בעל העסק ולהחתים אותו על מסמך, רצוי תצהיר, בו תגולל את השתלשלות העניינים ולסיום שבעל העסק יאשר שאין חוב שריר וקיים כלפיו והשיק אבד.

      באשר לביצוע בהוצאה לפועל, אין דרך למנוע, בשלב זה, פתיחת תיק הוצל"פ. אם ייפתח, ככל שייפתח, תגיש התנגדות לתיק ותצרף את המסמך של בעל העסק לפיו אין כל חוב כלפיו.

      בברכה,

      ענבל שטרן טל, עו"ד
      מנהלת פורום הוצאה לפועל

      החיטה 17/2, זכרון יעקב
      טל': 04-8328587; מייל: inbaltallaw@gmail.com

      • הוצאה לפועל
        אור | 23/02/2017 12:28

        תודה,
        במידה והצ'ק למוטב בלבד ורשום עליו האפוטרופוס הכללי
        הבעיה שלי תהיה רק עם האפוטרופוס הכללי או יכול לצוץ גורם נוסף?

        • שיק למוטב בלבד
          עו"ד ענבל שטרן-טל | 23/02/2017 13:07

          כעיקרון ועל פניו, רק האפוטרופוס הכללי.
          יחד עם זאת, בעבודתי נתקלתי לא אחת כי גורם נוסף, צד ג' שצץ פתאום, הצליח לפתוח תיקים בהוצאה לפועל למרות ששמו לא הופיע על השיק.

          בכל מקרה, שמור ניירת על תשלום לבעל העסק, זה יוכיח כי החוב שולם ואיננו קיים עוד.

          בברכה,

          ענבל שטרן טל, עו"ד
          מנהלת פורום הוצאה לפועל

          החיטה 17/2, זכרון יעקב
          טל': 04-8328587; מייל: inbaltallaw@gmail.com

          • בעל העסק?
            אור | 23/02/2017 14:47

            תודה על עזרתך,

            אך כיצד אפשר להוכיח למרות שהצ'ק היה פתוח?

            ואם יהיה סירוב לחתום על תצהיר מצד בעל העסק כיצד עליי לפעול ?