קביעת מחיר הדירה

  • קניית נכס מבן משפחה
    רעות פימא | 22/02/2017 10:41

    ברצוני לקנות נכס - דירה מבן משפחה על מנת להוציא את ערך הנכס הבנק הפנה אותי לרשימת שמאים פניתי לאחד מהם שהגיע לדירה להערכה, אך ביקש לראות חוזה מכירה, הצגתי חוזה מכירה אבל השמאי מבקש שיהיה נקוב בחוזה את ערך הנכס. איך אדע מהו ערך הנכס על מנת לנקוב בחוזה טרם הערכת השמאי?? אם אעריך את הנכס על דעת עצמי יש סיכוי שארשום סכום גבוה יותר מההערכה של השמאי, שמבקש שאפנה במשרד המקרקעין לדווח על העסקה. איך ניתן לעשות את כל הצעדים האלו מבלי שהשמאי מעריך את השווי??

    • קביעת מחיר הדירה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 22/02/2017 14:26

      שלום רעות,

      בדר"כ שמאי מטעם הבנק נכנס לתמונה לאחר חתימת החוזה ותפקידו לתת לבנק הערכה בדבר התאמת מחיר העסקה (כפי שמופיע בחוזה) לשוויה האמיתי של הדירה.

      גם במקרה זה, כאשר עדיין אין חוזה, השמאי אמור לתת הערכה משלו.

      ככל שאין הסכמה ביניכם (קונה ומוכר) לגבי סכום הרכישה תוכלי לפנות לשמאי מקרקעין פרטי.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com