את מי ניתן לתבוע בגין השבת דמי ועד?

  • תביעה להחזר ועד בית- משרד
    א | 21/02/2017 00:37

    שכרתי משרד ושילמתי דמי ועד בית עד סוף 2016 מראש. אוגוסוט 2016 עזבתי המשרד (לא הפרתי את חוזה השכירות. עזבתי בגלל ליקויים במבנה). ועד הבית מודה שהוא חייב לי החזר כספי אבל טוען שהקופה ריקה. בעל הבית לא מצליח להשכיר המשרד ומסרב לשלם דמי ועד. אני מעוניין להגיש תביעה . האם עלי לתבוע רק את ועד הבית ? או לתבוע את הועד + בעל הבניין? האם לתבוע אצל המפקח על המקרקעין או תביעות קטנות ?. זה בניין משרדים. תודה השב

    • את מי ניתן לתבוע בגין השבת דמי ועד?
      עו"ד אבי קיסוס | 21/02/2017 16:05

      אישית חושב שראוי לתבוע גם את הוועד וגם את בעל הבית על מנת שבימ"ש יקבע למי החבות להשיב את התשלום.
      לגבי הפורום הנכון לדון בתביעה אני חושב שיש סמכות מקבילה אך מומלץ לשאול שאלה זו גם בפורום נדל"ן.
      לעניין שאלות אלו הייתי ממליץ אפילו לפנות לייעוץ פרטני לצורך קבלת מענה ראוי ונכון למקרה זה.

      בהצלחה,