פני לפורום ביטוח לאומי

  • מתי אמור הרופא לקבוע שמדובר בפיברומיאלגיה?
    שירה | 19/02/2017 13:26

    כל הבדיקות תקינות וכל הזמן מטרטרים אותי לעוד ועוד בדיקה. אומרים לי שהחשש הוא שאני חולה בפיברומיאלגיה אבל עדיין לא יודעים בוודאות. רציתי לדעת האם ישנה דרך לחייב את הרופאים לקבוע כי מדובר בתסמונת הארורה? ואיך? הבנתי שהכרה כזו מצד הרופא היא הדבר שאני צריכה כדי להתמודד עם הביטוח הלאומי

    • פני לפורום ביטוח לאומי
      צבי שמיר, עו"ד | 27/02/2017 12:24

      בברכה,

      צבי שמיר, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      צה"ל 26, גן יבנה
      טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com

    • אבחון פיברומיאלגיה
      עו"ד אלי לוטן | 27/02/2017 22:01

      שלום לך שירה,
      אבחנה של פיברומיאלגיה מגיעהאחרי שנשלליות אבחנות אחרות. כאשר אדם מאובחן כחולה פיברומיאלגיה, הטיפול הוא בתסמיני הכאב וזהו. אין כיום טיפול ידוע שיש בכוחו לרפא את החולה.
      העניין הוא שאם יש מחלה אחרת - אבחון של פיברומיאלגיה עלול להביא לכך שהמחלה האחרת אינה מטופלת ולעתים מדובר במחלה שיש לה טיפול טוב.
      זאת אחת הסיבות לכך שהאבחון של פיברומיאלגיה מתעכב.
      מסיבה זאת גם אין לך שום אינטרס לחייב את הרופאים לרשום לך אבחנה של פיברומיאלגיה.
      מעבר לכך - האבחנה של פיברומיאלגיה לא בהכרח עוזרת להתמודדות עם ביטוח לאומי. ההליך בביטוח לאומי (בהנחה שאת מתכוונת לתביעת נכות כללית), הוא ארוך והרבה יותר מורכב מרק להגיע ולמסור להם אבחון של רופא.
      אני מציע לך לשמוע להמלצת הרופא שלך, לבצע את כל הבדיקות בלי למהר יותר מידי.
      מאחל לך בריאות שלמה ושלווה.

      בברכה,

      אלי לוטן, עו"ד
      מנהל פורום עורכי דין

      ז'בוטינסקי 33, רמת גן
      טל': 03-6125353; מייל: ely@lotan-law.com