איך אפשר לסיים הסכם שכירות?

  • סיום תקופת השכירות למרות מימוש אופציה
    מאיר | 09/02/2017 19:09

    היי
    אני בעלים של חנות, ואני שוכר נכס במתחם
    חוזה השכירות שלי מציין שתקופת השכירות שלי היא לשנתיים ולאחר מכן אופציה לעוד 60 חודשים.
    השנתיים נגמרו והיום אני כבר 12 חודשים לאחר מימוש האופציה.
    ברצוני לצאת מהחוזה בצורה מסודרת אך בעל הנכס לא מאשר לי לצאת מההסכם עד לסיום תקופת האופציה (שזה עוד 4 שנים).
    ובנוסף כל שוכר אחר שיחליף אותי בנכס בהסכמת הבעלים ישלם שכירות גבוה ב 30% ולכן כל המתעניינים בורחים על נפשם.
    בהסכם השכירות אין התייחסות ליציאה מהחוזה בזמן האופציה.
    שאלתי היא... האם תקופת ה"אופציה" היא דבר מוחלט ואבסולוטי ברגע שהוא הוסכם בחוזה או שלמרות זאת המושג "אופציה" נותן לי אפשרות לצאת בכל שנה או משהו אחר??
    ובכלל מה ניתן לעשות? אני מפסיד כספים בכל חודש ואיני יכול לעצור זאת מכוון שאני מחויב בחוזה.
    אשמח ליעוץ

    • איך אפשר לסיים הסכם שכירות?
      ליאור חאיק, עו"ד | 09/02/2017 23:26

      היי מאיר,

      בלתי אפשרי לענות על השאלה באופן מקצועי מבלי לבדוק את הסכם השכירות לעומק תוך קבלת מידע נוסף שחסר בשאלה.

      באופן כללי, אני אציין שזכותך על פי חוק השכירות להעביר את זכות השכירות לשוכר אחר, וככול והמשכיר ידרוש דמי שכירות גבוהים יותר כנראה שהדבר ייחשב לתנאי בלתי סביר שיאפשר לך להשתחרר מן החוזה.

      מומלץ לפנות לייעוץ פרטני בעניין לצורך קבלת חוות דעת על זכויותייך.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com