רשלנות רפואית: אני בטוחה שהרופא שניתח את אבי, היה שיכור

  • רופא ששותה לפני הניתוח
    שירלי | 31/01/2017 10:41

    שלום רב,
    אבי הלך לעבור ניתוח כירוגי לחיתוך גידול זיהום בכתף.
    כשנכנסנו לחדר ניתוח ונפגשנו עם הרופא, הריחו ממנו ריח חריף של וודקה.
    גם ההתנהגות שלו היתה נראית כמו של מישהו ששתה וקצת מסטול.  הוא גם רוסי.
    הניתוח היה עקום ו"עבודת סנדלרים" ולאחר מכן הוא הצטרך ניתוח נוסף של רופא אחר בשביל שיתקן את החוסר אסתטיקה של הניתוח הקודם.
    האם יש כאן רשלנות רפואית?
    האם יש נוהל רשמי שאוסר על רופא לשתות לפני ניתוח, כמו שיש חוק שאסור לנהוג בשכרות וכו'?  האם יש תקנה כזאת או חובה חקוקה שאוסרת על שתיה לפני ביצוע ניתוח?

    והבעיה העיקרית היא איך אפשר להוכיח את העובדות?

    • רשלנות רפואית: אני בטוחה שהרופא שניתח את אבי, היה שיכור

      רופא שניתח מטופל כאשר הוא נמצא תחת השפעת אלכוהול, לכאורה, ואיננו כשיר למתן טיפול רפואי- הוא רופא רשלן.
      כל רופא מחויב בכל עת לשני עקרונות יסוד : (1) שמירה על בטיחות המטופל ובריאותו  ו(2) מניעת נזק למטופל - במכוון, במעשה או במחדל.
      כמו כן מחויב כל רופא להכיר במגבלותיו האישיות ככל שהן קיימות ולהימנע מנקיטת פעולה רפואית אשר אינה בתחום יכולתו.
      ההסתדרות הרפואית בישראל פרסמה בפומבי כבר בשנת 2005 נייר עמדה האוסר על רופא בלתי–כשיר, עם מגבלת תפקוד מכל סיבה שהיא, ליתן טיפול רפואי. נקבע, כי רופא שאינו כשיר מקצועית, מבחינה בריאותית "יימנע ממתן טיפול רפואי או מקבלת אחריות רפואית על בריאותו של המטופל" .
      שתייה לשוכרה לפני ניתוח מובילה את הרופא- ביודעין – למצב שבו ימצא בחוסר כשירות פיזית ומנטאלית למתן טיפול רפואי. הדברים נכונים שבעתיים כאשר מדובר בפעולה כירורגית עדינה ומורכבת.
      מדובר, לכאורה, בעבירה אתית חמורה בגינה עשויים להינקט כנגד הרופא הליכים בבית הדין המשמעתי. ככל שנגרם נזק רפואי של ממש למטופל כתוצאה משכרותו של הרופא- מהווה הדבר גם עילה לתביעת רשלנות רפואית.
      הקושי העיקרי במקרה המובא הינו אכן בהוכחת העובדות. התובע יידרש להביא ראיות של ממש לכך שהרופא שתה לשוכרה לפני הניתוח. אין די בהתרשמות סוביקטיבית ובוודאי שאין כל מקום לאמירות פוגעניות באשר למוצאו של הרופא. יש לפנות לעו"ד המתמחה ברשלנות רפואית על מנת לקבל ייעוץ באשר לדרכי ההוכחה הראויות לעניין זה. איחולי החלמה מהירה לאביך.

      אשמח לסייע בכל שאלה נוספת,

      אורלי הרמן, עו"ד

      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הנדיב 31, זכרון יעקב
      טל': 04-6344221; מייל: hermanorly@gmail.com