באמצעות עו"ד לא ניתן להגיש כתב הגנה בתביעה קטנה

  • שני כתבי הגנה
    תמיר | 21/01/2017 17:12

    תבעתי ספאמר- עסק קטן. הנתבע הגיש כתב הגנה. לאחר כמה ימים הגיש כתב הגנה מתוחכם יותר ושונה באמצעות עו"ד. הנתבע לא ביקש רשות ביהמש להגשת כתב הגנה אחר. מדובר בבית המשפט לתביעות קטנות. מה הדין במקרה כזה? אשמח לדעת.

    • באמצעות עו"ד לא ניתן להגיש כתב הגנה בתביעה קטנה
      א-ה | 21/01/2017 18:02

      אם בית המשפט לא איפשר ייצוג על ידי עורך דין - לא ניתן להגיש כתב הגנה באמצעות עורך דין.

      כפי שקבע בית המשפט העליון -

      "מתוך הרעיון שביסוד עולמן של התביעות הקטנות לא איפשר המחוקק ככלל ייצוגם של בעלי דין בבתי המשפט לתביעות קטנות (עניין בודקר, בפסקה ח(2)), וגם הגביל את הייצוג על-ידי עורכי דין"
      [ רע"א 6892/13 קרול חיימוביץ' ואח' נ' לימור אוריון ואח']

      כמו כן לא ניתן להגיש פעמיים כתב הגנה בתביעה קטנה.
      החלפת כתב הגנה חייבת להיות רק באישור בית המשפט.
      ניתן לגיש בקשה לבית המשפט להוצאת כתב ההגנה מהתיק שהוגש על ידי עורך דין.

      • מענה
        תמיר | 21/01/2017 18:13

        תודה על המענה.

        1.  כמובן שכתב ההגנה הנוסף, לא נחתם על ידי עורך דין. אבל, לחלוטין נכתב על ידי משרד עו"ד.
        הנתבע הוא נהג רכב שנכנס בי, והוא עובד מדינה. הם טענו כי מגיע לו ייצוג כי מדובר במדינה. הייתכן שבבית משפט לתביעות יתירו למדינה ייצוג? לטעמי, קלוש.

        2. האם כדאי להמתין ליוזמנת ביהמש בעניין או להגיש בעצמי בקשה למחקית כתב ההגנה?

        תודה

        • ספק רב אם בית המשפט מיוזמתו יעשה משהו
          א-ה | 21/01/2017 19:14

          לא ברור מי חתום על כתב ההגנה השני
          אם הנהג חתם על כתב ההגנה הראשון והוא גם חתום על כתב ההגנה השני, אין מניעה להגיש בקשה להוצאת כתב ההגנה השני.
          אם המדינה היתה מעוניינת להיות צד בתביעה, הרי שפרקליטות המדינה היתה פונה ישירות לבית המשפט.

          • תגובה
            תמיר | 21/01/2017 19:51

            תודה רבה. אעשה זאת בבקשה מול בית המשפט. נהנה לקרוא דבריך בכל תגובה.

            • פסיקה
              תמיר | 22/01/2017 07:43

              האם יש פסיקה שאומרת שלא ייתכנו שני כתבי הגנה ובפרט ללא רשות? אשמח לעזרה בזה.

              • הדבר נובע מתקנה 92 לתקנות סדר הדין האזרחי
                א-ה | 22/01/2017 09:52

                הקובעת שתיקון כתב טענות (וכתב הגנה הוא גם כן כתב טענות) ייעשה רק באישור בית המשפט, ושבעצם כתב הגנה שני הוא תיקון כתב ההגנה הראשון, כמו כן, תקנה 92 קובע ששינוי או הוספה של טענה עובדתית מחייב הגשת תצהיר

                ציטוט:

                "92. בית המשפט או הרשם רשאי, בכל עת, להתיר לכל אחד מבעלי הדין לשנות או לתקן את כתבי טענותיו בדרך ובתנאים הנראים צודקים, וכל תיקון כזה ייעשה לפי הצורך, כדי שבית המשפט יוכל להכריע בשאלות שהן באמת השאלות השנויות במחלוקת בין בעלי הדין. תיקון של טענה עובדתית או הוספתה, טעונים הגשת תצהיר המאמת את העובדות."

                • מענה
                  תמיר | 22/01/2017 10:00

                  איך שכחתי. המון תודה מקרב ליבי. מחכים מהידע הרב שלך ידידי. תמיר.