משיכת כספים מחשבון נאמנות

  • משיכת כספים מחשבון נאמנות
    נאמנה | 17/01/2017 00:52

    שלום,
    אני מנהלת חשבון נאמנות שבו כמה מאות אלפי שקלים שהפקדתי מרצוני וכספי שלי כדי שבמקרה שיקרה לי משהו יהנה מהכסף אחד מילדיי (שאינו יודע על כך ואין לי רצון שיידע) ללא קשר לשאר הירושה שלי.

    בנתיים השתנו דברים, כעת הבנק מסרב לשחרר את הכסף ללא חתימתו של בני ולהפוך את החשבון לחשבון רגיל.
    עד לאחרונה משכתי כספים לשימושו של בני וכעת גם לכך מסרב הבנק בטענה שיש צורך בחתימת הנהנה.

    אני מדגישה כי החשבון נוצר מיוזמתי, סוג החשבון הומלץ לי על ידי בנקאית שעברה סניף בטיעון שכך יגיע הכסף לילד במידה ויקרה לי משהו. הילד אינו יודע על החשבון. למעשה הכסף שלי כלוא בחשבון כרגע עד למתן תשובה בעניין של המחלקה המשפטית של הבנק. בני כבר אינו קטין אם זה לא ברור מהכתוב.

    מה הן זכויותיי ?
    מה באפשרותי לעשות?
    האם ניתן לחייב אותי בחתימת בני?
    החשבון על שמי בנאמנות עבורו.

    לתשובתך אודה.

    • משיכת כספים מחשבון נאמנות
      עו"ד אבי זילברפלד | 17/01/2017 08:32

      שלום רב,

      אכן, בחשבון נאמנות - רק המוטב זכאי לקבל את הכספים.

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", רח' בן גוריון 34, ר"ג
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il