מה עושים כנגד חברה שאינה נותנת שם וסיסמא?

  • חיוב קניית מתאם שיחות מספק הקו
    דורון | 16/01/2017 19:43

    חברות האינטרנט מספקות כיום גם טלפון קווי בטכנולוגיית VOIP.
    יש לי קו של 012.מתאם השיחות שברשותי אינו תקין.
    התקשרתי ל-012 וביקשתי את שם המשתמש והסיסמה של קו ה VOIP כדי שאוכל להשתמש בהם במתאם שיחות פרטי שהזמנתי באינטרנט בעלות של 17 דולר כולל משלוח.
    התשובה שקיבלתי היא שהחברה אינה תומכת בציוד שלא נקנה דרכה.
    כמובן שלא ביקשתי "תמיכה" אלא רק את שם המשתמש והסיסמה, אבל 012 מסרבים וטוענים שהסירוב שלהם חוקי.

    ברישיון הכללי של 012 באתר משרד התקשורת ראיתי פסקה מפורשת שאוסרת עליהם להתנות שרות ברכישת ציוד קצה.

    המתאם של 012 עולה 9.90 כפול 36 תשלומים כלומר כמעט פי ארבעה.

    האם אני יכול לתבוע אותם ולחייב אותם למסור לי את שם המשתמש והסיסמה עבור קו הטלפון שלי ואם כן באיזה הליך?

    • מה עושים כנגד חברה שאינה נותנת שם וסיסמא?
      עו"ד אבי קיסוס | 17/01/2017 12:58

      ראשית ניתן להתלונן במשרד התקשורת.
      שנית ניתן אולי לאיים בהתנתקות מהחברה.
      שלישית, ככל שאכן יש חובה כזו ניתן אולי לתבוע אותם על עוולה של הפרת חובה חקוקה מכוח פקודת הנזיקין, אך מומלץ להתייעץ עם עו"ד העוסק בתחום.

      בהצלחה,

      אבי קיסוס, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות

      כרכום 15/18, ספיר, ערבה תיכונה
      טל': 073-7274466; מייל: info@ayk.co.il

      • הצעה אחרת
        דורון | 17/01/2017 13:21

        אני מחפש פיתרון שאינו מערב עורכי דין.

        משרד התקשורת אינו מתייחס לתלונתי.

        מכיוון שמדובר בסה"כ בעלות של 360 ש"ח למתאם שלהם אולי אפשר להזמין מהם מתאם חדש ואז לתבוע אותם בתביעות קטנות על ההפרש בין עלות המתאם שלהם למחיר של מתאם זול?

        (כמובן שאם אעשה זאת ליותר מקו אחד הסכום יהיה גדול יותר אבל מספיקה לי פסיקה תקדימית אחת).