חקירת חשוד בגין עבירות כלפי חסר ישע

  • חקירת חשוד בהתאם למי שביצע עברות בחסר ישע
    דלית | 15/01/2017 15:57

    1) האם חקירת חשוד בהתאם למי שבצע עבירות בחסר ישע מתבצעת רק  לאחר בירור האם הקורבן אכן עונה על הגדרה של חסר ישע?

    2) האם ניתן לחקור חשוד כמי שביצע עבירות בחסר ישע על יסוד, מה שהחשוד (שהינו  פסיכיאטר של הקורבן) אמר לעד  על הקורבן בעת התרחישים עצמם, ועל יסוד מה שהחשוד אמר לאחרים  משרד הרווחה לגבי הקורבן.

    החשוד אמר לעד שהקורבן הוא מפגר, חולה נפש סיעודי גר עם אבא שלו כי הוא מפגר וחסר כל יכולות, שהוא אפילו לא מסוגל לדעת איך קוראים לו וכיוצא בזה....... לאחרים ממשרד הרווחה אמר החשוד לגבי הקורבן שהקורבן הינו מפגר ושיש לאבחן אותו ככזה ואף העביר בקשה בכתב לאבחנו ככזה.

    שאלתי היא האם ניתן לחקור חשוד כמי שביצע עברות בחסר ישע רק על יסוד טענות החשוד עצמו בפני אחרים וללא כל קשר לבירור מצבו של הקורבן (ללא כל קשר האם הקורבן עונה על ההגדרה של חסר ישע)?

    תודה רבה

    • חקירת חשוד בגין עבירות כלפי חסר ישע
      עו"ד אמיר מורשתי | 16/01/2017 20:05

      דלית יקרה, אם המשטרה חושדת בעקבות תלונה, כי החשוד פגע בחסר ישע, הרי שבהחלט ניתן וכך נהוג אף לעשות, לחקור את החשוד בגין פגיעה בחסר ישע ולשמוע את גרסתו.
      אם בהמשך יתברר שנפגע העבירה אינו חסר ישע כהגדרתו בחוק, הרי שלא יאשימו את החשוד בגין עבירה של פגיעה בחסר ישע כאם בעבירה קלה יותר המשקפת את העובדות כפי שהתבררו במהלך החקירה כולה.
      הציטוטים שאת מביאה בשאלתך יכולים לחזק את המסקנה, כי החשוד ידע כי מדובר בחסר ישע, ולשלול טענות הגנה בדבר אי ידיעה וחשד בנושא.
      מקווה שהייתי לך לעזר
      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
      טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il