אציין כי התלונה הישנה נסגרה מחוסר פליליות

  • האם המשטרה נוהגת לבדוק תלונות עבר של מתלונן
    עמי | 11/01/2017 21:15

    לפני כ 10 שנים הגשתי לונה מסוימת כנגד גורם מטפל, עתה אני מעוניין להגיש תלונה כנגד גורם מטפל אחר, שאלתי היא :
    1)האם סביר להניח שהמשטרה תאתר את התלונה שהגשתי לפני 10 שנים ותבחן אותה, בטרם/תוך כדי טיפולה בתלונה החדשה?

    2) ככל שכן- התלונה בעבר הוגשה בת"א והתלונה החדשה תוגש בתחנה אחרת- כמה זמן ייקח למשטרה לאתר את התלונה מלפניכ 10 שנים?

    3) ככל שבתלונה החדשה יש צורך לאתר עד, האם המשטרה תנסה לאתר את העד מיידית? או שהיא עלולה להשהות את איתור העד עד לאחר איתור התלונה הישנה?

    תודה רבה

    • אציין כי התלונה הישנה נסגרה מחוסר פליליות
      עמי | 11/01/2017 21:17

      אציין כי התלונה הישנה נסגרה באופן מקומן וחוטא לאמת מהטעם של חוסר פליליות

    • האם המשטרה נוהגת לבדוק תלונות עבר של מתלונן?
      עו"ד אמיר מורשתי | 12/01/2017 21:47

      עמי יקר, ברמת העקרון, המשטרה יכולה דרך המערכת המשטרתית לבחון אף תיקים של תחנה אחרת ,לרבות תלונות קודמות של מתלונן.
      לגבי הסבירות לבדיקה כזו ע"י המשטרה, הרי שהדבר תלוי לא במעט בנסיבות של כל מקרה לגופו ובזהות החוקר.
      בשגרה ובאין סיבה מיוחדת, המשטרה לא בודקת תלונות קודמות, ובטח לא תלונות אשר הוגשו לפי 10 שנים .
      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
      טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il