הבנק לא מאפשר לי להזמין פנקס שיקים - מה לעשות ?

  • הזמנת שיקים
    גיל | 08/01/2017 21:32

    בשנה שעברה הייתה לי הגבלה בחשבון כתוצאה משיקים שחזרו. ההגבלה הסתיימה בחודש מאי 2016.
    היום ביקשתי להזמין פנקס שיקים אך ורק לצורך מתן שיק ביטחון לשכירות. אין לי שום צורך יותר להשתמש בשיקים בניגוד לעבר .
    הבנק לא מאפשר לי להזמין פנקס שיקים ובכך גורם לי בעיה קשה כי אין דרך אחרת לתת בטחון למשכיר. המשכיר מסכים לקבל את השכירות בהפקדות לחשבונו אך אני נדרש לתת לפחות שיק בטחון. אני לא יכול להתנגד לדרישה כזאת זה דבר ממש בסיסי ואני לא יכול להמשיך את השכירות בלי זה. אני מבין שהבנק רוצה למנוע חזרת שיקים אבל למה לא יכולים לאשר לי לפחות שיק אחד?? זה לא שאני הולך להשתולל איתו עכשיו. הוא אפילו לא ייפדה. אני משכיר דירה כבר שנים אני לא צעיר ולא יכול להזרק עכשיו לרחוב בגלל סרוב לא הגיוני שכזה.
    מה ניתן לעשות??

    • הבנק לא מאפשר לי להזמין פנקס שיקים - מה לעשות ?
      עו"ד אבי זילברפלד | 10/01/2017 23:15

      שלום רב,

      הבעיה ידועה, וכואבת.

      הנפקת שיקים זו פעולה שלבנק יש זכות להחליט אם הוא מאשר או לא, ולא ניתן לכפות עליו.

      מה שניתן לעשות זה:-

      1. לנסות ולשכנע.
      2. להציע לבנק בטחונות ע"מ שיירגע, ויסכים.
      3. לעבור לבנק אחר שבו מסכימים להנפיק לך פנקס שיקים.
      4. להפקיד בידי המשכיר תשלום חודש כביטחון כספי,
      שאם הכל יהיה בסדר עד תום 11 חודש - זה ישמש כשכ"ד של חודש אחרון, ואם יהיו בעיות - הוא יקח הכסף.

      בהצלחה !
      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", רח' בן גוריון 34, ר"ג
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il

      • המשך השאלה
        גיל | 11/01/2017 17:27

        ומותר לי לבקש מהבנק להשיב לי בכתב על סיבת הסירוב? או שאני צריך להסתפק במענה בעל פה של " לא מאשרים וזהו"?בלי שאפילו יאמרו לכמה זמן לא מאשרים? לשנה? שנתיים? לנצח?
        בעל הדירה הנוכחי מסכים להפקדות אך מחייב לתת שיק ביטחון זה לא עוזר שאשלם עוד חודש מראש, אני עושה את זה במילה. בדירה הבאה סביר להניח שירצו רק המחאות ומה אז?? ידוע לי שאי אפשר לחייב בנק לתת פנקס שיקים אבל גם אי אפשר לחייב בעלי דירות לקבל שכירות בדרך אחרת. זה לא כאוב אדוני, זה פשוט חסר כל שיקול הגיוני. בשום מדינה לא עושים כך, לא משליכים אנשים לרחוב בגלל גחמות של בנק ובגלל שאין להם דירה בבעלותם.

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 11/01/2017 20:57

          שלום רב,

          בהחלט כן.

          שמחתי להיות לעזר,

          בכבוד רב,

          זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
          מנהל פורום בנקאות

          "בית הלפיד", רח' בן גוריון 34, ר"ג
          טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il