לא. חנית נגד כיוון התנועה

  • קבלת דוח על חנייה בחניית נכים לא מסומנת כראוי
    חוה | 10/01/2017 10:42

    חניתי בצד שמאל של הכביש מצד זה אין תמרור לחניית נכים, רק מצד הנסיעה, אותו כמובן לא ראיתי. הכביש לא סומן בכחול וסימן כסא גלגלים, סף המדרכה גבוה ומסומן כחול לבן. מאד לא ברור שזה חניית נכים ולפני חנה רכב רגיל. האם יש עילה לעירעור?

    • לא. חנית נגד כיוון התנועה
      אבי | 10/01/2017 11:29

      אם היית מגיע מהכיוון הנכון, היית רואה את התמרור

    • חניית נכים ותמרור 437
      יעקבי | 11/01/2017 10:46

      שלום חוה,
      תמרור צריך שייראה לעיני הנהג הסביר.
      נהג סביר לא חונה בניגוד לכיוון התנועה. לו נהגת כנהג סביר מן הסתם היית מבחינה בתמרור.
      מעבר לכך: על פי הנחיות משרד התחבורה, חניית נכים צריכה להיות מתוחמת בפסים לבנים. אין חובה לצבוע בכחול.

      אבני שפה כחול-לבן בתחום חניית הנכים מהוות ניגוד הוראה.