ביטול הסכם לרכישת רכב משומש

  • שלום
    דנה | 07/01/2017 18:27

    שלום
    ביום שישי הלכתי לחברת טרייד אין לרכוש רכב לקחתי את הרכב לבדיקה  (הרכב משומש כמובן )עם עובד החברה במכון שאני בחרתי.
    החברה אמרה לי מראש שגם אם יתגלו בעיות כאלה או אחרות הם לא מורידים במחיר כי כבר הורידו ואמרו שהרכב נקי מתאונות.
    חזרתי מהבדיקה ובבדיקה אמרו שכן היתה מכה בכנף והכנף הוחלפה אך למרות זאת רציתי את הרכב ושילמתי מקדמה 500 ש"ח.
    חתמתי על הסכם ובהסכם כתוב שאני לא יכולה לבטל את העסקה ..ושבדקתי את הרכב והוא לשביעות רצוני וכו'..
    החלטתי מכל מיני סיבות שאני לא רוצה את הרכב.
    עוד לא הועברה בעלות ועוד לא לקחתי את הרכב מחר אנחנו אמורים להעביר בעלות ואני אמורה לקחת את הרכב.
    האם לפי חוק אני יכולה לבטל את העסקה ?
    אם כן האם אני יהייה מחוייבת בסכום כלשהו?
    ואם התשובה לא אז מה אפשר להגיד להם על מנת שיסכימו לבטל אנחנו בני אדם קורה שמתחרטים עוד לא לקחתי את האוטו ועוד לא הועברה בעלות.

    • ביטול הסכם לרכישת רכב משומש
      ליאור חאיק, עו"ד | 07/01/2017 23:14

      היי דנה,

      יש לבדוק האם בוצע כלפיך הליך של גילוי נאות לפי חוק מכירת רכב משומש.

      ככול ולא הוטעית, ובמידה ובוצע הליך של גילוי נאות לפי החוק, אין עילה לבטל את ההסכם שכן לא מדובר בעסקה שעליה חלה תקנות לביטול עסקה שמאפשרת לבטל את ההסכם רק בגלל חרטה לאחר קנייה.

      יש לבדוק את ההסכם עליו חתמת והאם הטעו אותך לגבי כך שלרכב לא הייתה תאונה. על פניו נשמע שכן הייתה הטעיה שכן בבדיקה התגלתה שהייתה תאונה בניגוד להצהרה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • המשך
        דנה | 08/01/2017 11:06

        הייתי אצלם הסוכן לא היה אז המנהל רשם לי על הטופס שלי ההעתק ההסכם מבוטל ושם חותמת החותמת במרחק של כמה סנטימטרים עם חתימה שלו עליה.
        לא שמתי לב והחותמת היתה צריכה להיות סמוך לאיפה שכתוב מבוטל או שזה בסדר?
        הדאגה שלי היא שיש הרבה רמאויות היום וסיפורים ואני פוחדת.
        יש עוד משהו שאני יכולה לעשות על מנת להיות בראש שקט שאכן ההסכם מבוטל?